Haberler

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Şahin: "Basın Sermaye Çevrelerinin Oyuncağı Olmamalıdır"

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, basın mensuplarının sermaye çevrelerinin oyuncağı olmaması gerektiğini dile getirerek “Bugün ideal bir yerdeyiz demek gerçekten hayalcilik olur.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, basın mensuplarının sermaye çevrelerinin oyuncağı olmaması gerektiğini dile getirerek "Bugün ideal bir yerdeyiz demek gerçekten hayalcilik olur. Türkiye'de basının gerçekten basın olması için, gerçekten bizim sesimiz olması için aslında sermaye çevrelerinin aparatı ve oyuncağı olmaktan çıkartılması gerekiyor" dedi.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin ve yönetim kurulu üyeleri yerel ve ulusal medya mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarının önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Başkan Şahin, özellikle fikir hürriyetine değindi. Şahin, "Aslında sizinle söyleşi yapmak için bir araya gelmek istedik. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla o hafta ve sonrasındaki günlerde de yoğunluğunuzu biliyorduk. Aslında bugün basın mensuplarını çalıştırmak istemedik işin doğrusu. Tabii ki basının izni olmaz. Gecesi ve gündüzü olmadığını biliyoruz. Nitekim bir kahvaltı programında işinizi yapıyorsunuz. Allah kolaylıklar versin. Gerçekten zor ama önemli bir görevi ifade ediyorsunuz. Temel insan haklarından olan haber alma ve fikir ifade hürriyetinin garantörü basın mensuplarıdır" dedi.

"Gerçekten basının olmadığı bir ortamda ne fikir özgürlüğünün ne de haber alma özgürlüğünden söz etmemiz mümkün değildir" diyen Baro Başkanı Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu anlamda baro olarak insan haklarını koruma ve yaygınlaştırma görevi kanunla yüklenmiş bir meslek kuruluşu olarak çoğu kulvarda birlikte mücadele ediyoruz. Tabi ki baromuza kanunla verilen insan haklarını koruma ve bunu yaygınlaştırma görevinin kapsamında ifade özgürlüğü de var. Bu özgürlüğün korunmasını sizler olmadan bizlerin yapması mümkün değil. Hukuk bu işin bir garantörü basında başka bir garantörüdür. Afyonkarahisar'da yazılı, görsel ve internet medyası ile uyum içerisinde bu fonksiyonu elimizden geldiği sürece yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizlere de bu anlamda yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Fedakar çalışmalar yürütüyorsunuz ve iyi ki varsınız." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title