Haberler

Afrika'da Sağlık Çalıştayı"

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Afrika Sağlık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (ASUAM) tarafından "Afrika'da Sağlık Çalıştayı" düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Afrika Sağlık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (ASUAM) tarafından "Afrika'da Sağlık Çalıştayı" düzenlendi.

SBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe, çalıştaya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, her türlü eğitim projesinde yer almak için üniversite olarak üzerilerine düşeni yapacaklarını belirterek, bu sene birçoğu Afrika'dan olmak üzere bine yakın yabancı uyruklu misafir öğrenciyi üniversitelerinde okutacaklarını söyledi.

Afrika'da sağlık çalışmalarının yürütülmesinde yerel kaynaklardan da destek alınması gerektiğine dikkati çeken Pençe, şöyle konuştu:

"Sağlık çalışmalarında kayıt çok önemlidir. Yapılan her işi günlük kaydetmeniz gerekmektedir. Afrika'da çok fazla problem var. Bu problemleri çözerken oradaki kaynakları değerlendirmeliyiz. Bu kaynaklardan en önemlisi kurs açmaktadır. Çok daha organize ve iş birliği içerisinde olmalıyız."

ASUAM Müdürü Prof. Dr. Hasa Hüseyin Eker de üniversitenin Cibuti, Mali,Tanzanya, Senegal gibi birçok ülkede sağlık eğitimi kurumlarının faaliyete başlaması için çalışmalar yürütmekte olduğunu vurguladı.

Afrika'da yürütülen sağlık çalışmalarının daha verimli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda, "Geçici Sağlık Hizmetleri", "Kalıcı Sağlık Hizmetleri" ve "Sağlık Eğitim Kurumları" gibi konu başlıkları ele alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title