Haberler

Afganistan'da Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Cumhubaşkanı Karzai'nin kardeşi, Zalmai Rasul lehine adaylıktan vazgeçti.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin kardeşi Kayum Karzai, 5 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için koyduğu adaylıktan Zalmai Rasul lehine vazgeçti.

Başkent Kabil'de basın toplantısında kararını açıklayan Kayum Karzai, Zalmai Rasul ile birlik içinde olduğunu söyledi ve "Afgan halkı birlik uğruna bizden bu fedakarlığı istedi ve biz de kabul ettik" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi adaylarından Zalmai Rasul ise "Kayum Karzai'nin bizim ekibimize katılmasından çok mutluyum. Onun adaylıktan vazgeçip bizimle birlikte olması seçimlerde bizim kazanmamızı sağlayacak" diye konuştu.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, seçimlerde kardeşinin aday olmasını istemiyordu. Karzai bunu resmen de açıklamıştı.

Afganistan'da cumhurbaşkanlığı için yarışan adaylardan Aşref Gani ve Abdullah Abdullah, seçimin favorileri arasında gösteriliyor. Zalmai Rasul'un ise bir kısım Peştun ve Taciklerin desteğini aldığı, bunun yanı sıra arkasında devlet desteğinin olduğu iddia ediliyor. Ancak şu andaki Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, seçimlere müdahale etmeyeceğini vurgulayarak, seçimlerin şeffaf geçmesinin kendisinin en büyük arzusu olduğunu söylemişti.

Kayum Karzai ise güçlü adaylar arasında gösterilmiyordu.

5 Nisan'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve il şura seçimlerinde 10 cumhurbaşkanı adayı ve yüzlerce il şura adayı yarışacak. Cumhurbaşkanı adaylarının sayısının seçim yaklaştıkça azalması bekleniyor. - Kabil

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title