Haberler

Afgan Mülteciler Kilisede Açlık Grevine Başladı

Bir Grup Afgan Mülteci, Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Bir Kilisede Açlık Grevine Başladı.

Bir grup Afgan mülteci, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kilisede açlık grevine başladı.

20 civarında Afgan, kendilerine oturma izni verilmediği gerekçesiyle Belçika'nın St. Jean Minimen Kilisesi'nde açlık grevine başladı. 1625 yılında kurulan tarihi kilisedeki Meryem Ana kabartmaları, Afgan müslümanların namaz kılabilmeleri için örtülerle kapatıldı. Ayin yapılan yerin hemen yan tarafında kalan Afganlılar, yatak yorganlarını serip 10 gündür açlık grevini sürdürürken sadece şekerli su ve çay içiyorlar.

Afganlı mültecilerden Sadık Hamit, Belçika hükümetinin mülteci oldukları için oturma izni vermediğini belirterek "Bizi geri göndermek istiyorlar. Afganistan'a geri dönmek istemiyoruz; çünkü herkesin bildiği gibi orada savaş var. Savaş olan bölgeden gelen insanları geri göndermek, Belçika kanunlarına ters. Belçika İçişleri Bakanı Patrick Dewael, bunu bildiği halde bizi geri göndermek istemesi çok yanlış. Biz greve devam edeceğiz" dedi.

Afganistan'a dönmek istemediğini ifade eden Reyni Muhammed ise, Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinden geldiğini belirterek "4 yıl 2 aydan beri Belçika'da yaşıyorum. Bu zamandan sonra beni Afganistan'a geri göndereceklerini söylüyorlar. Afganistan'ın durumunu herkes biliyor, buna rağmen oturma izni isteğime ret cevabı gönderdiler" diye konuştu.

Eyyubi Ferus isimli mülteci de, 2 seneden beri Belçika'da yaşadığını anlatarak şöyle konuştu: "Arkadaşlarım gibi beni de geri göndermek istiyorlar. 30 yıldır orada savaş var, oradaki durumu dünya biliyor. Buna rağmen bilmezlikten geliyorlar, içinde bulunduğumuz zor durumu göz önünde bulundurmak istemiyorlar. Biz oturma izni alıncaya kadar greve devam edeceğiz."

Daha önceki yıllarda da aynı kilisede 50'ye yakın Afganlı açlık grevi yapmış, bunun üzerine hükümet Belçika'da yaşayan bin Afganlıya resmi oturum izni vermişti. Bunu örnek alan Afganlılar aynı yolu takip ederek oturum izni almak istiyor.

(MC-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title