Haberler

Afet Konutu Sahiplerin Altyapı Tepkisi

Bingöl'ün Düzağaç Bölgesindeki Deprem Konutlarında Oturan Bir Grup Vatandaş, İl Bayındırlık Müdürlüğü'ne Giderek İlgililerden Konutların Çevre Düzenlenmesi, Kanalizasyon ve İçme Suyu İşinin Yapılması İstedi.

Bingöl'ün Düzağaç bölgesindeki deprem konutlarında oturan bir grup vatandaş, İl Bayındırlık Müdürlüğü'ne giderek ilgililerden konutların çevre düzenlenmesi, kanalizasyon ve içme suyu işinin yapılması istedi.

1 Mayıs 2003 tarihinde Bingöl'de meydana gelen depremin ardından köylerdeki evleri yıkılan vatandaşlar için Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nce Evini Yapana Yardım (EYY) metoduyla Düzağaç bölgesindeki Uydukent Mahallesi'nde yaptırılan deprem konutlarının çevre düzenlenmesi, kanalizasyon ve içme suyu işinin yapılmaması konut sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bugün yaklaşık 20 kişilik bir grup, İl Bayındırlık Müdürü Selim Aksoy ile konuyu görüşmek için kurum binasını gitti. Aksoy'a sorunlarını anlatan

vatandaşlar, 3 yıldır sorunların çözülmesini beklediklerini ifade etti. Aksoy ise, yarım bırakılan işlerin yapımı için ilgili bakanlığa teklif verildiğini ve sadece bir isim yanlışlığından dolayı işlerin aksadığını belirtti. Aksoy, "20'ye yakın yerleşim yeri aynı sorunla karşı karşıyadır. Bakanlık bu yerleşim yerlerinden sadece 6'sını programa aldı. Biz de sizin oturduğunuz yerleşim yerinin çevre düzenlenmesi, kanalizasyon ve içme suyu işinin yapımı için bakanlığa yazı yazdık. Bakanlık, bu işlerin yapımı

için gerekli ödeneği de bize gönderdi. Ancak işin yapımı konusunda bir yanlışlık yapıldı. Sadece içme suyu işi için talimat verilmiş. Biz de bu yanlışlığın düzetilmesi ve ilerde herhangi bir sıkıntı olmasın diye yeniden ilgili bakanlığa bir üst yazı daha yazdık. En geç 2007 Eylül ayında bu sorun ortadan kalkacaktır" dedi.

Düzağaç Mahallesi Muhtarı Yasin Balduk ise, yaklaşık 3 yıldır bu sorunun devam ettiğini vurgulayarak, yarım bırakılan işlerin bir an önce yapılmasını istedi. Konut hak sahiplerinden Murat Ortak isimli vatandaş da, defalarca ilgili birimlerle ve yetkililerle görüşmelerine rağmen bir çözüm üretilmediğini savundu.

(MÇ-MET-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title