Haberler

Adrasan'daki Orman Yangını Kontrol Altında

Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'ndeki orman yangınında yaşam alanları, meyve bahçeleri ve ormanlık alanın yanı sıra hayvanlar da yandı.

Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'ndeki orman yangınında yaşam alanları, meyve bahçeleri ve ormanlık alanın yanı sıra hayvanlar da yandı. Yangının başladığı Seylemit mevkiinde Üras ailesine ait 7 ev ile ahır ve samanlıklar küle dönerken, bölgede çok sayıda kaplumbağa ve tavuk da telef oldu. Yangında evsiz kalan aileler geceyi yakınlarının yanında geçirdi.

Mahalle sakinlerinden 54 yaşındaki Hamide Üras, "Eşimle birlikte bu mahallede oturuyorum. Evimiz yandı. Bir ineğim ve bir keçim de yandı. Başka hayvanlarım vardı. Onları kurtardık. Hiçbir şeyim kalmadı" dedi.

TURİZM BÖLGELERİ YANMAKTAN KURTARILDI

Yangınla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir problem kalmadığını, oteller ve turizm bölgelerinin yanmaktan kurtarıldığını söyledi. Can ve mal açısından risk taşıyan bir yer kalmadığını kaydeden İsmail Üzmez, "Orman açısından ateşi biz Musa Dağı'nın zirvesine taşıdık. Şu anda bin metrede benim 14 itfaiyem, arazözüm, daire başkanım, 8 helikopter, 2 uçak, bin metreden yangını söndürmeye çalışıyoruz" dedi.

'SABOTAJDIR' DEMEK İÇİN ERKEN'

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, yangına ilişkin sabotaj iddialarıyla ilgili soru üzerine ise şu yanıtı verdi:

"Onu bilemeyiz. Çünkü kurum olarak söndürmeye yönelik çalışmalarımız var. Yangının hangi bahçede, hangi ev önünde çıktığını biliriz. Ama bunu kim tarafından yakıldığını bilmek savcılık konusu, adli bir konu. Senin bahçenden çıktı ama senin yaktığını ben bilemem. O bakımdan 'sabotajdır' demek için erken. Bunu adli kolluk kuvvetleri takip ediyor."

Kumluca'da son 3 günde yanan alanla ilgili de bilgi veren İsmail Üzmez, Erentepe kısmında 300 hektar, Aslantaş'ta 40 hektar, Adrasan'da ise 150- 200 hektarlık alanın zarar gördüğünü tahmin ettiklerini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kumluca Adrasan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title