Haberler

Adıyamanda Uğur Işılak Konseri

Güncelleme:

Uğur Işılak ve dev senfoni orkestrası 15 Temmuz Pazar günü Adıyaman'da konser verecek.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini besteleyen sanatçı Uğur Işılak ve dev senfoni orkestrası 15 Temmuz Pazar günü Adıyaman'da konser verecek.

Sanatçı Uğur Işılak'ın bestelediği Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini nağmelere döken dev senfoni orkestrası Konya'dan sonra Adıyaman'da sahne alacak.

İlki Konya Meram'da gerçekleşen Uğur Işılak imzalı senfonik konseri, ücretsiz ve halkı açık olarak Adıyaman Valiliği önünde gerçekleştirilecek. Uğur Işılak'ın solistliğini yaptığı dev orkestrayı Turhan Yükseler yönetecek.

Adıyaman Belediyesinin düzenlediği ve katılımcılarına doyumsuz bir keyif yaşatacak olan bu senfonik konseri Gazeteci Muhammed Şimşek organize ediyor.

Muhammed Şimşek, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerinin en az üç kuşağı yoğurmuş değerli bir hazine olduğunu belirterek bu hazinenin müzikle buluşmasına vesile olan Uğur Işılak'ı kutladığını söyledi.

Şimşek, "Bir Sakarya Türküsünü, bir Kaldırımları Bir Zindandan Mehmed'e Mektup şiirini bestelemek öyle kolay iş değil. Uğur Işılak gerek müzik adamlığı ile gerek bu şiirlerin sesiyle yoğrulmuş gönül dünyasıyla bizlere çok kıymetli bir hediye takdim ediyor. Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in eserleriyle daha ortaokul yıllarında tanıştım. Konya'dan sonra Adıyaman'da bu konserin verilmesi için Sanatçıyla görüştüm ve projeyi Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile paylaştım. İlk görüşmemizden beri projeye olumlu yaklaştığı ve bugün bu dev konserin Adıyaman'ımıza gelmesine vesile olduğu için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bana düşen arada köprü olmaktı. O köprüyü de kurabildiğim için mutluyum. Çok değerli hemşerilerimi memleketimizde bir ilk olacak olan bu konsere davet ediyorum. Lütfen ama lütfen özellikle de gençlerimiz bu konseri kaçırmasınlar" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Uğur Işılak Adıyaman Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title