Haberler

Adıyaman: Aracına Haciz Konan Başkanın Yeni Makam Aracı At Arabası Oldu

Adıyaman'ın Besni İlçesi Çakırhöyük Belde Belediye Başkanı Hasan Özdemir'in Makam Aracının, İcradan Dolayı Hacizli Olduğu Gerekçesiyle Trafik Ekipleri Tarafından Bağlandı. Belediye Başkanı da Resmi İşlerini At Arabasıyla Takip Etmeye Başladı.

Adıyaman'ın Besni İlçesi Çakırhöyük Belde Belediye Başkanı Hasan Özdemir'in makam aracının, icradan dolayı hacizli olduğu gerekçesiyle trafik ekipleri tarafından bağlandı. Belediye Başkanı da resmi işlerini at arabasıyla takip etmeye başladı.

1997 yılında Çakırhöyük Belediyesi tarafından yaptırılan dükkanların arsalarının kamulaştırılmadan istimlak edilmesi üzerine 2003 yılında mal sahibi Mustafa Gürer mahkemeye başvurdu. Yıllar süren mahkeme sonucunda Gürer, belediye aleyhine alacak davası açtı. Mahkeme, arsası kamulaştırılmadan alınan Gürer'i haklı bularak Besni İcra Müdürlüğü tarafından Belediye Başkanı Özdemir'in makam aracı başta olmak üzere, itfaiye aracı da dahil kamu yararına çalışan bütün araçlara haciz konuldu. Bunun üzerine Başkan Özdemir, belediye işlerini takip etmek için at arabası aldı. Vatandaşların meraklı bakışları arasında at arabasıyla beldeden çıkan Başkan Özdemir, "Eski belediye başkanı belediyeyi yüksek miktarda borçlandırmış. Bunların tahsili için her şeye haciz konulmuş. Benim makam aracım ve itfaiye aracına kadar herşey hacizli. Belediyenin işlerini takip etmek için aldığım at arabasıyla her gün Besni'ye gidiyorum. Ancak itfaiye aracına da el konursa biz yangına neyle gideceğiz? Vatandaşı mağdur etmemek için bu at arabasıyla su bile taşırız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title