Haberler

Adıyaman: Alataş Ailesi Bayram Gecesi Sokakta Kaldı

Adıyaman'da Kira Parasını Ödeyemedikleri İçin Arife Gecesi Sokakta Kalan 7 Çocuklu Alataş Ailesi, Yetkililerden Yardım İstedi.

Adıyaman'da kira parasını ödeyemedikleri için arife gecesi sokakta kalan 7 çocuklu Alataş ailesi, yetkililerden yardım istedi.

Fatih Mahallesi'nde ikamet ettikleri evin kirasını ödeyemedikleri için evden çıkarılan Alataş ailesi, Ramazan Bayramı'nı sokakta geçirecek. Hurdacılık yaparak ailenin geçimini sağlayan baba İbrahim Alataş, çaresiz olduklarını ve sokakta kaldığından dolayı kendisinden utandığını söyledi. Alataş, "Geçen sene ucuza bulduğumuz toprak ev yıkıldı ve burada ucuz bir ev bulduk. 8 aydır kaldığımız bu evden de ev sahibi kendi yerleşeceği için bizi çıkarmak zorunda kaldı. Eskicilik yapıyorum ve ondan da 3-5 kuruş kazanıyorum. O parayla da çocuklarımın ihtiyacını karşılıyorum. Hangi kapıya gitsek kapılar yüzümüze kapanıyor. Şu mübarek günlerde herkes elini vicdanına koyup da bizlere yardım etsinler. Ben mecbur olmazsam bunu istemem. Şu anda kendimden utanıyorum. Çocuklarım sokakta ister istemez üşüyor. Tek başıma olsam bir yerlere giderim ama bu kadar çocukla nereye gideceğimi bilemiyorum. Kiralık ev arıyoruz oda 300-400 YTL olduğu için kiralayamıyorum" dedi.

Anne Sakine Alataş ise en çok 2 aylık çocuğu için üzüldüğünü ifade ederek, "Kaç gündür ev arıyorum ama bulamıyorum. Varsa da kiralayacak paramız yok. Sokakta 7 çocukla ne yapacağım bilemiyorum? Kucağımdaki 2 aylık bebeğim ve diğer çocuklarım çok üşüyor. Bize bir yer versinler çocuklarımı yerleştireyim başka bir şey istemiyorum. Çocuklarım bana 'anne nereye gideceğiz biz hep böyle dışarıda mı kalacağız, üşüyoruz' diyor. Bu mübarek bayram gününde dışarıda kaldık, yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakinleri de bu durum karşısında çaresiz olduklarını dile getirerek, "Gerçekten bu insanlar mağdur durumda. Bu mübarek günde bu insanların burada kalması bizleri rahatsız ediyor. Vicdanlarımız rahat etmiyor. Çoluk çocukla ortada kalan bu aileye yetkililer yardım etsin" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title