Haberler

Adana: Yazın İç Çamaşırı Satışları Yüzde 50 Artıyor

Adana Giyim Markaları Derneği (AGİMAD) ve Obje Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ayyıldız, yaz aylarında iç çamaşırı satışlarının yüzde 50 oranında artmasına rağmen Avrupa'da bir kişinin iç çamaşırına yılda 120, Türkiye'de ise 30 dolar harcadığını söyledi.

Adana Giyim Markaları Derneği (AGİMAD) ve Obje Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ayyıldız, yaz aylarında iç çamaşırı satışlarının yüzde 50 oranında artmasına rağmen Avrupa'da bir kişinin iç çamaşırına yılda 120, Türkiye'de ise 30 dolar harcadığını söyledi.

Hasan Ayyıldız, yaptığı açıklamada, yaz aylarında iç çamaşırı satışlarının kışa oranla yarı yarıya arttığını belirterek, "İç Anadolu Bölgesi'ne oranla Akdeniz Bölgesi'nde yazın iç çamaşır kullanımı daha fazla. Erkeklerde ise yazın kadınlara göre çok artış olmasa da kışa göre biraz kıpırdanma yaşanıyor. Ancak yazın sıcak geçen bölgelerde iç çamaşırı kullanma oranı ne kadar artsa da Avrupa'ya yetişemiyoruz. Avrupa'da yılda bir kişi iç çamaşırına 120 dolar harcarken, Türkiye'de ise bir kişi 30 dolar harcıyor" dedi.

Yazın tercih edilen iç çamaşırıyla kışın tercih edilenler arasında farklılık olduğuna dikkat çeken Ayyıldız, "Kadınlar kışın dantelli ve gipürlü iç çamaşırlarını, yazın daha rahat olan pamuklu ve elyaf iç çamaşırları tercih ediyor. Yazın kullanılan elyaf ve pamuklu iç çamaşırları teri emdiği için kişinin rahat ve sağlıklı olmasını sağlıyor. Ayrıca yazın özellikle kadınlar daha rahat giysiler giydiği için dantelsiz iç çamaşırı kullanıyor. Yazın beli düşük pantolonlar daha fazla giyildiği için tanga giyimi de artıyor. Erkelerde ise boxer yaz aylarında artış gösteriyor" diye konuştu.

İç çamaşırı modellerinin de yaşlar arasında farklılıklar gösterdiğini belirten Ayyıldız şunları söyledi:

"Genç kadınlar, 1950-60'lı yıllardan kalan dantelli, dar ve desenli iç giyim yerine, rahat ve sade, genç erkekler ise organik kumaştan yapılmış ürünlere yöneliyor. Yaşı 18 ile 35 arasında olan bayanlar, ileri yaştaki kadınların parlak ve canlı renk tercihlerinin aksine, gizemli renkler olarak tanımlanan siyah, gri, lacivert ve beyaza yöneliyor. Vücudu rahatsız etmeden saran likralı kumaşlar da gençlerin gözdesi oldu. Erkeklerde ise organik çamaşırlar, tamamen doğal metotlarla yetiştirilen pamuktan üretilen iç çamaşırları tercih ediliyor. Bu çamaşırların üretiminde herhangi bir kimyasal madde takviyesi yapılmıyor. Özellikle alerjik bünyelerde mutlaka kullanılması gereken organik çamaşırlar sağlıklı yaşamı da destekliyor. Bitkisel kökenli iç çamaşırlarımız ise doğal olması nedeniyle vücudun nefes almasını sağlıyor. Tene yumuşak bir dokunuşu var. Vücuttaki havayı sirküle ederek teri pamuktan daha fazla emiyor ve böylece konforlu bir kullanım sağlıyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title