Haberler

Adana'ya 'Ünlü' Yağmuru

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 19.'su organize edilen 'Uluslararası Altın Koza Film Festivali' kapsamında aralarında Nurgül Yeşilçay, Menderes Samancılar ve Rutkay Aziz gibi isimlerin de bulunduğu ünlüler Adana'ya geldi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 19.'su organize edilen 'Uluslararası Altın Koza Film Festivali' kapsamında aralarında Nurgül Yeşilçay, Menderes Samancılar ve Rutkay Aziz gibi isimlerin de bulunduğu ünlüler Adana'ya geldi.

Adana'da festival heyecanı başladı. İlki 1969 yılında gerçekleştirilen, ancak doğal afet, ekonomik kriz ve darbeler nedeniyle dönem dönem ertelenerek bu yıl 43. yılına girmesine rağmen 19.'su düzenlenen 'Uluslararası Altın Koza Film Festivali', ilk kez kesintiye uğramadan üst üste 8. kez yapılıyor. Festival kapsamında kente davet edilen ünlüler, bugün havayoluyla İstanbul'dan Adana'ya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, sanatçıları havaalanında çiçekler ile karşılarken, son yaşanan terör olayları nedeniyle Belediye Bandosu karşılama töreninde görev almadı.

NURGÜL YEŞİLÇAY SORULARI YANITSIZ BIRAKTI OTELİNİN YOLUNU TUTTU

Aralarında Nurgül Yeşilçay, Menderes Samancılar, Rutkay Aziz, Nuri Alço, Rıza Sönmez, Caner Cindoruk gibi isimlerin de bulunduğu ünlüler, burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ünlüler ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirleri ile yarışan Adanalılar, ilginç görüntüler de oluşturdu. Uçaktan ilk inen ünlülerden biri olan Nurgül Yeşilçay, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile bir süre sohbet edip, Aldırmaz'ın kendisine sunduğu çiçeği kabul ettikten sonra hızla havaalanından ayrıldı. Oldukça gergin olduğu gözlemlenen Yeşilçay, gazetecilerin sorularını da yanıtsız bıraktı.

"TÜRK SİNEMASININ GELECEĞİ HER ŞEYE RAĞMEN DAHA PARLAK"

Adana'nın 'Altın Koza Film Festivali' ile birlikte artık 'acemilik dönemi'ni geride bıraktığını ifade eden Oyuncu Menderes Samancılar, bu yıl önceki yıllara göre daha iyi bir festival beklentisi içinde olduklarını anlattı. Samancılar, "Bu güler yüzlü insanlara da böylesine güzel bir festival yakışırdı. 'Altın Koza Film Festivali', Türk sineması açısından her zaman önemli bir noktada yer almıştır. Sinemamızın olmazsa olmazlarından biri. Türkiye'de 'Yeşilçam' var olduğu sürece Altın Koza da var olacaktır. Türk sinemasının bugün geldiği nokta için söyleyecek çokta bir şey yok. Türk sineması ipi göğüslemiş, yoluna da emin adımlarla ilerliyor. Gelecek daha aydınlık ve daha parlak olacak her şeye rağmen" diye konuştu.

"FESTİVALDE HEYECAN VERİCİ MUHTEŞEM FİLMLER VAR"

Oyuncu Rutkay Aziz ise, 'Altın Koza Film Festivali'nin Türk sinemasının kalkınmasında önemli bir misyon üstlendiğinin altını çizerek, 'Gezici Sinema TIR' ile Türk sinemasının Anadolu'da izleyicisi ile buluşturulması noktasında yaklaşık 2 ayı süren 'Anadolu Turnesi'ni de önemsediklerini dile getirdi. Bu yıl festivalde birbirinden kaliteli ve önemli yapıtların yarışacağını vurgulayan oyuncu Rıza Sönmez, "Heyecan verici muhteşem filmler var. Çok başarılı ve kaliteli jürimiz var. Burada Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinin filmlerini izleyeceğiz. Biz oyuncular kadar, yönetmenler de heyecanlı. Filmlerin de hepsi ödül alacak filmler" dedi.

"ADANA'DAN ÇIKAN SANATÇI HİÇBİR YERDEN ÇIKMIYOR"

Türk sinemasında olduğu gibi 'Altın Koza'nın da çok önemli bir gelişim gösterdiğini kaydeden sunucu-oyuncu Caner Cindoruk, özellikle bu yıl önceki yıllardan daha güzel bir festival olacağını, bu nedenle de çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. "Adana'dan çıkan sanatçı hiçbir yerden çıkmıyor" ifadesini kullanan Nuri Alço da, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle de Adanalıların kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Adana'da geleceğe dönük daha büyük festivallerin organize edilmesi beklentisi içindeyim. Biz de her zaman kendilerine destek verip, bizzat sorumluluk üstlenmeye hazırız. Bu tür festivaller aracılığı ile de Türk sinemasının yeni ve eski isimleri bir araya gelip, çok güzel bir paylaşım içinde olmak ve kucaklaşmak çok güzel bir şey." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Menderes Samancılar Nurgül Yeşilçay Rutkay Aziz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title