Haberler

Adana: Demirel Adana'da

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Bürokrasi İşin Daha İyi Yapılması İçin Konulduğunu Belirterek, "Ama Bizim Ülkemizde Bürokrasi İşin Yapılışını Zorlaştırıyor" Dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bürokrasi işin daha iyi yapılması için konulduğunu belirterek, "Ama bizim ülkemizde bürokrasi işin yapılışını zorlaştırıyor" dedi.

Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi, Kışla Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Başkent Üniversitesi Hastanesinin açılış töreninde konuşan Demirel, tesisleri Adana'ya kazandıran Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ekibine teşekkür ederek, "Ben hep hizmete koşarak gittim. Hizmet edenleri de hep teşvik ettim. İnsanın en çok ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetidir. Buraya gelip tedavi olduktan sonra çıkan insanlar "Allah sizden razı olsun" derlerse bu en büyük mükafattır" dedi.

Çağdaşlığın uygar ülkelerle yarışmakla olacağını ifade eden Demirel, "Başkalarının yaptığından daha iyisini yapacağız. Bu iş yorgun, yılgın insanların yapacağı iş değildir. Ülkemiz sürekli gelişmektedir. Ben 1966 yılında Adana'nın kurtuluş törenine geldiğimde vatandaşlar bir pankart açmıştı. "Okul var öğretmen yok" diye. Doğru, o zamanlar lisenin üzerinde okul yoktu. Ama şimdi bölgede 7 üniversite hizmet veriyor. Ama bunlar da kafi gelmiyor. Ülkemizde 100 bini aşkın doktor var. Ama daha çok doktora ihtiyaç var" diye konuştu.

Bürokrasinin de işin daha iyi yapılması için konulduğunu söyleyen Demirel, "Ama bizim ülkemizde bürokrasi işin yapılışını zorlaştırıyor" açıklamasında bulundu.

Adana Valisi Cahit Kıraç da yaptığı konuşmada, Adana'nın 2 milyona yaklaşan nüfusun yanı sıra komşu il ve ülkelere de sağlık hizmeti sunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Dünyanın en büyük onkoloji merkezi bugün burada açılıyor. Yılda yaklaşık 10-15 bin insan buradan sağlık hizmeti alacak. Ayrıca Bakanlığımızca da bu bölgeye 400 yataklı hastane yapılması planlanıyor."

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ise Başkent Üniversitesi'nin 1993 yılında kurulduğunu ve 1994 yılından itibaren de dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmaya başladığını anlattı. Haberal, "Bugün burada Adana'daki hastanelerimizin 3'üncüsü açıyoruz. Hastanelerimizde ISO'nun en son versiyonuna uygun şartlarda hizmet sunuyoruz. Artık hastalarımız yurt dışına gitmiyorlar. Yurt dışından hastalar bize geliyor. Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız. Çünkü onlar olmasalardı bugün bu hizmeti sunamazdık" değerlendirmesini yaptı.

Kendileri için Adana'nın hedef şehir olduğunu da belirten Haberal, "8 bin çalışanımızın 2 bini Adana'da. Çukurova başlı başına ülkenin başkalarına ihtiyaç duyulmadan ülkeye hizmet veren vadisidir. Hizmetler inanıyorum ki, sonsuza kadar devam eder. Buraya yatırım yaparken bizi yerel yönetimler çok yardımcı olurken baskı ve teşvik de ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkent Üniversitesi Hastanesi'nin açılışını 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Adana Valisi Cahit Kıraç, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Adana milletvekilleri birlikte kesti.

Açılıştan sonra Demirel, hastanedeki servisleri gezerek, hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title