Haberler

Adana'da Hazine Arazisine Kurulu Çiftliğin Yıkılması

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün babası Ali Sözlü'ye ait çiftlikteki bazı binaların, imar kanununa aykırı kurulduğu gerekçesiyle Adana İl Özel İdaresi kararıyla yıkılmasını "siyasi linç girişimi"...

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün babası Ali Sözlü'ye ait çiftlikteki bazı binaların, imar kanununa aykırı kurulduğu gerekçesiyle Adana İl Özel İdaresi kararıyla yıkılmasını "siyasi linç girişimi" olarak niteledi.

Şandır, beraberinde Adana milletvekilleri Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz ve Ali Halaman, Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ile Ceyhan'a bağlı Çokçapınar köyündeki çiftlikte basın toplantısı düzenledi.

Hüseyin Sözlü ve ailesinin yanı sıra bazı köylülerin de katıldığı toplantıda konuşan Şandır, yıkım kararıyla Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un "Güç gösterisi" yaptığını iddia ederek, şunları kaydetti:

"Partimizin son yerel seçimlerde Adana'da ve Ceyhan'da aldığı sonuçları içine sindiremeyen AK Parti iktidarı, MHP'ye siyasi linç uygulamaktadır. Aytaç Durak'a yapılan siyasi linç şimdi de Hüseyin Sözlü'ye uygulanmak istenmektedir. Bunu şiddetle telin ediyoruz. Seçimler yaklaştıkça bu tür provakasyonlar artacaktır. Sayın Adana Valisini iktidarın değil, halkın valisi olmaya davet ediyorum."

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Adana Valisi Coş ile Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş'u eleştirerek, şöyle konuştu:

"Biri iktidarın il, diğeri ilçe başkanı gibi davranıyor. 3 dönemdir halktan aldığım güçle belediye başkanlığı yapıyorum ve bunlara diz çökmeyeceğim. Türk filmlerinde Erol Taş ve Süheyl Eğriboz vardı. Bunlar kötü emellerini gerçekleştirirlerdi. Ama herkes bilir ki, Cüneyt Arkın her zaman kötülüğün karşısında galip gelirdi. Burada da Cüneyt Arkın benim. İl Özel İdaresi 600'e yakın yıkım kararının hangisini bizzat kendi iş makinelerini getirerek yapmıştır- Bunun yanıtını verirlerse bunun siyasi bir karar olmadığını ispatlayabilirler."

-Kaymakam Karakuş-

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş da, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi'nin aldığı yıkım kararının 775 Sayılı Gecekondu Kanunu'nun 18. Maddesi uyarınca gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Sözlü ailesi 'Sözlü Tarım' adı altında kurdukları şirket adına söz konusu araziyi 5 yıllığına devletten kiralamışlardı. Yaklaşık 1 yıl önce bu süre doldu. Sözleşmede arazide kurulacak binaların portatif olması maddesi var. Ancak burada betonarme binalar yapılmış. Yani, sözleşmeye aykırı davranılmış. Yine sözleşmede, bu tür durumlarda sözleşmenin bir daha yenilenmeyeceği hükmü bulunuyor. İl Özel İdaresi, sözleşmeye aykırı davranıldığı gerekçesiyle yıkım kararı almıştır. Gerek sayın Valimiz gerekse ben sadece görevimizi yapıyoruz. Sayın Belediye Başkanının sözleri bulunduğu makama yakışmamaktadır."

Hazine arazisi üzerinde 96 dekar alana kurulu ve yaklaşık 380 ineğin bulunduğu çiftlikte öncelikle ikişer katlı 2 ev, idari bina ile sundurma ve araç park alanı iş makineleriyle yıkılmıştı. İçerideki ineklerin başka yere nakledilmesinin ardından ahır bölümünün yıkılacağı belirtilmişti.

Muhabir: İrfan Kurt / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Avni Coş Hüseyin Sözlü Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title