Haberler

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Antalya'da

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da AK Parti Teşkilatının Ekim Ayı İl Danışma Meclisi ve İstişare Toplantısı'na Katıldı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da Ak Parti teşkilatının Ekim Ayı İl Danışma Meclisi ve İstişare Toplantısı'na katıldı.

Cam Piramit'te gerçekleşen toplantının ilk bölümü basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantının ardından bir açıklama yapan Şahin, anayasa değişikliği tasarısı, Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçimler ve referandum süreci konuları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananları anlatan Şahin, "Bu ülkede hala millet iradesinden korkan kişi ve kurumlar var" dedi.

Bakan Şahin, Ekim ayında gerçekleşecek referandum, Cumhuriyet Bayramı ve Ramazan ayı nedeniyle 3 güzelliğin bir arada yaşanacağını söyledi. 21 Ekim'de yapılacak referandumu değerlendiren Şahin, Cumhuriyetin kurulmasından sonra demokrasi adına yeni bir adım atılacağını ifade etti. Yapılacak referandumda "Cumhurbaşkanını millet mi seçsin TBMM mi seçsin" sorusu sorulacağını anlatan Şahin, "İnanıyorum ki milletimiz referandumda evet diyecektir" diye konuştu.

Anayasa değişikliği tasarısı hakkında açıklamalar yapan Şahin, anayasa tasarısını ihtilal girişimi olan sivil anayasa tasarısı olarak değerlendirdi. Anayasa değişikliğini parti propagandası veya siyasi polemik olarak kullanmayacaklarını ifade eden Şahin, "Anayasa değişikliği ile milletvekili seçimleri 4 yılda bir yapılacak. Cumhurbaşkanı seçimi için toplantı yeter sayısı 184 olacak" dedi.

Şahin, toplantı sonrasında Ak Parti Burdur Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Burdur'a gitti.

(TY-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title