Haberler

ABD'nin Adana Konsolosu Green, Mardin Belediye Başkanı Pamukçu'yu Ziyaret Etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Konsolosu Eric Green ve ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Siyasi İşler Müsteşarı Janice Weiner, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu'yu Makamında Ziyaret Ederek Bilgi Alışverişinde Bulundular.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Konsolosu Eric Green ve ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Siyasi İşler Müsteşarı Janice Weiner, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu'yu makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular.

Mardin'in tarihi mekanlarını gezdikten sonra Belediye Başkanı Metin Pamukçu'yu makamında ziyaret eden ABD'nin Adana Konsolosu Eric Green küresel ısınmayla birlikte bölgede yaşanan kuraklık, etkileri ve çiftçilerin uğradığı zararlar konusunda bilgi aldı. Turizm kenti Mardin'e ikinci ziyaretini yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Konsolos Green, "Otantik yapıya sahip tarihi kent Mardin'e, medeniyetlere başkentlik yapan, farklı dinleri ve dilleri bir arada barındıran bu güzel kente gelmemek bizim için bir kayıptır. Tarihi yapısı kadar bölge insanının sıcaklığı ve misafirperverliği de kente ayrı bir renk katmaktadır" dedi.

Küresel ısınmanın farklı alanlarda zararları olduğunu belirten Başkan Pamukçu ise, "Mezopotamya Ovası'ndaki halkın büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Küresel ısınmadan kaynaklanan tahribatın bölge insanımıza da farklı alanlarda zararı dokundu. Hükümetimizin büyük destekleriyle Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sayesinde ek bütçe hazırlanarak 2009 yılının sonuna kadar tüm Mezopotamya Ovası'nın sulama kanallarının yapımına hız verilecek. Bu da gerek tarımla gerek hayvancılıkla ilgilenen bölge insanımıza rahat bir nefes aldıracak ve ülke ekonomisine katkılar sunacaktır. 7 bin yılık tarihe dayanan kentimizin ortak mirası olan tarihi eserlerimizi korumak yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin asli vazifesidir. Ben dört yıllık başkanlık dönemimde gerek Belediye Meclis üyelerimle gerek sivil toplum kuruluşlarımızla tarihi kararların altına imza atarak büyük başarı elde ettiğimize inanıyorum" diye konuştu.

(MNG-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title