Haberler

ABD'li Komutan: "İranlı Grupların Şii Radikallere Desteği Arttı"

Irak'ın Güneyindeki ABD Güçlerinin Komutanı Tümgeneral Rick Lynch, Şii Radikallerin Gelişmiş Ekipmanlar Kullanarak Gerçekleştirdiği Saldırıların, İranlı Gruplardan Ciddi Manada Yardım Aldıklarının Bir Kanıtı Olduğunu Söyledi.

Irak'ın güneyindeki ABD güçlerinin komutanı Tümgeneral Rick Lynch, Şii radikallerin gelişmiş ekipmanlar kullanarak gerçekleştirdiği saldırıların, İranlı gruplardan ciddi manada yardım aldıklarının bir kanıtı olduğunu söyledi.

Şii aşırıcıların roket ve havan topu saldırılarında meydana gelen tahribatın geçmişe göre daha büyük olduğunu söyleyen Lynch, bunun, İran'ın militanlara yardımındaki artışı işaret ettiğini belirtti.

Tümgeneral Lynch Batılı gazetecilere yaptığı açıklamada, "İran'ın saldırılardaki etkisinin arttığını görüyoruz... Doğrudan İranla bağlantılı gruplara atfedilebilecek çok sayıda saldırı var. İran'da eğitim gören Şii sayısında da artış görülüyor" dedi.

Şii radikallerin, çok sıkı korunan Yeşil Bölge gibi alanlara yaptıkları saldırılarda, geçmişte olduğundan daha fazla hedefi vurduğuna dikkat çeken Lynch, "Daha önceki roket saldırıları sonuçsuz kalıyordu. Şimdi ise durum farklı... Artık ileri teknoloji fırlatma sistemleri kullanıyorlar" şeklinde konuştu.

Şiilerin yoğun olduğu Kerbela, Babil, Necef ve Vasit eyaletlerindeki ABD güçlerine komuta eden Tümgeneral Lynch, son haftalarda, doğrudan İran'da eğitim görmüş veya İran'la bağlantılı gruplar tarafından eğitilmiş 25 Şii militanın yakalandığını vurguladı.

Lynch ayrıca, geçtiğimiz yıl Nisan ayından bu yana komutası altındaki 146 Amerikan askerinin, "İran askeri ekipmanları" kullanan militanlarca öldürüldüğünü söyledi.

(İHA-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title