Haberler

ABD Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Negroponte Sudan'da

ABD Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı John Negroponte, Çeşitli Temaslarda Bulunmak Üzere Sudan'ın Başkenti Hartum'a Geldi.

ABD Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı John Negroponte, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sudan'ın başkenti Hartum'a geldi.

ABD Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Negroponte'un Sudan temasları çerçevesinde Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerlerinin Darfur'da Afrika Birliği askerleri ile iş birliği içinde olmasına yönelik çalışmalar ve Darfur bölgesi ile ilgili temaslarda bulunacağı öğrenildi.

Negroponte ilk olarak Sudan Dış ilişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı El Samani El Wasiyla ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Wasilya, çalkantılı Darfur bölgesi ve Çad ile Sudan arasında gerginliğin giderilmesi üzerine görüştüklerini ifade etti.

Negroponte ise basına yaptığı açıklamada, Darfur bölgesinde bir an önce barış sürecinin başlaması ve barış güçlerinin bölgede yer alması gerektiğini söyledi.

Bugün Sudan'ın Juba kentine geçecek olan Negroponte, Cumartesi günü Darfur bölgesini ziyaret edecek. Negroponte'nin Pazar günü Sudan Başkan Yardımcısı Muhammed Taha ile görüşmesi bekleniyor.

ABD Dış İlişkilerden yapılan açıklamaya göre, Negroponte Afrika ziyaretlerine Çad, Libya ve Moritanya ile devam edecek.

(SK-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title