Haberler

AB Türkiye Ara Değerlendirme Programı Grup Başkanı Ackermann Van'da

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye Ara Değerlendirme Programı Grup Başkanı Roderick Ackermann, Doğu Anadolu Kalkınma Programı (Dakp) Kapsamında Yürütülen Projeleri Yerinde Görmek İçin Bugün İlk Olarak Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe'yi Makamında Ziyaret Ederek Bir Süre Görüştü.

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye Ara Değerlendirme Programı Grup Başkanı Roderick Ackermann, Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) kapsamında yürütülen projeleri yerinde görmek için bugün ilk olarak Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe'yi makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Roderick Ackermann, Van Ziraat Odası'nca hazırlanan ve DAKP tarafından kabul edilen 'Mevcut Yerli Irkların Islahı ve Modern Hayvancılık Eğitimi' ile 'Tarım Ürünlerinin Sigorta Yasasının Eğitimi ve Yayını' projelerinin Van'da birinci seçilmesi nedeniyle ilk olarak Lütfü Özgökçe'yi ziyaret etti. DAKP projelerini yerinde inceleyerek bir rapor hazırlamak amacıyla kente geldiklerini ifade eden Roderick Ackermann, "Hazırladığımız raporları AB yöneticilerine sunacağız. Raporlarımız AB fonlarında yararlanmak için geleceğe ışık tutuyor. İncelemelerde, AB fonlarının ne derecede yararlı olup olmadığını, bu projelerde kimlerin nasıl faydalandığını tek tek ziyaret ederek bilgi alıyoruz "dedi.

Lütfü Özgökçe ise, Türkiye'deki 7 bölge arasında en sıkıntılı bölgenin Doğu Anadolu Bölgesi olduğunu ve AB tarafından verilen fonların ise çok önemli olduğunu söyledi. Özgökçe, "Bu projeler bölgemiz için çok iyi bir can simididir. Çiftçiler ve üreticilerimiz bu projelerde çok iyi eğitim alarak, gelecek yıllarda üretime yönelik projeler hazırlayacak. Projelerimizin daha iyi sonuç alabilmeleri için çok iyi çalışıyoruz. Hazırladığımız projelerin ikisi eğitim amaçlıdır. Çiftçiler ve üreticilerin en büyük eksiği eğitimdir. Eğer biz bu projelerle eğitim sorununu çözersek, ileriki aşamalarda çiftçi ve üreticilere yönelik yatırım ve üretim projelerini geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

(MSA-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title