Haberler

AB, Filistinlileri "Asla" Yüzüstü Bırakmayacak

Avrupa Birliği'nin (AB) Dış İlişkilerden Sorumlu Komisyon Üyesi Benita Ferrero-waldner, Filistin Ulusal Birlik Hükümeti Uluslar Arası Toplumun Ortaya Koyduğu Şartlara Uymasa Bile AB'nin Filistin'e Yardımı Kesmeyeceğini Belirtti.

Avrupa Birliği'nin (AB) dış ilişkilerden sorumlu komisyon üyesi Benita Ferrero-Waldner, Filistin ulusal birlik hükümeti uluslar arası toplumun ortaya koyduğu şartlara uymasa bile AB'nin Filistin'e yardımı kesmeyeceğini belirtti.

Dün Ürdün'ün başkenti Amman'da Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile bir araya gelen Ferrero-Waldner, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, ulusal birlik hükümetinin Ortadoğu Dörtlüsü'nün şartlarına uymak zorunda olduğunu belirterek, "Ancak Filistin halkını asla yüzüstü bırakmadık. Birlik hükümeti bu şartlara uymasa bile Filistin halkını yüzüstü bırakmayacağız" dedi.

Fetih ve Hamas gurupları geçen ay ulusal birlik hükümeti oluşturulması konusunda anlaşmaya varmıştı. Uluslararası toplum Filistin'e uygulanan yaptırımların kaldırılmasını görüşmek için yeni hükümetin kurulmasını bekliyor.

Öte yandan Ortadoğu Dörtlüsü olarak adlandırılan Avrupa Birliği, Rusya, Birleşmiş Milletler ve ABD, Hamas'tan İsrail'i tanımasını, şiddeti kınamasını ve önceden yapılmış anlaşmalara uymasını talep ediyor.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title