Haberler

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programında Final

Türkiye'de Yürütülen En Büyük Bütçeli ve En Geniş Kapsamlı Bölgesel Kalkınma Programı Kapsamında Avrupa Komisyonu Finansmanıyla 13 İlde Yürütülen Projeler Tamamlanma Aşamasına Geldi.

Türkiye'de yürütülen en büyüt bütçeli ve en geniş kapsamlı entegre bölgesel kalkınma programında finale gelindi. Avrupa Komisyonu finansmanıyla ve DPT Müsteşarlığı'nın koordinatörlüğünde 13 ilde yürütülen projelerin tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Programın, "kapanış toplantısı" yarın Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini'nin katılımıyla, Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirilecek.

-"PROGRAM AMACINA ULAŞTI"

DPT'den yapılan açıklamada, Türkiye'de bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması ve merkezi ve bölgesel düzeyde kurumsal kapasitenin artırılmasını hedefleyen programın amacına ulaştığı vurgulandı.

Uygulandığı illerde ekonomik ve sosyal gelişmeye önemli ölçüde katkı sağlayan program çerçevesinde Ağrı, Ardahan, Bingöl, Elazığ, Iğdır, Karaman, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Sivas, Tunceli ve Yozgat illeri için 91 milyon Euro kullanıldığı ve 496 projenin tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.(ANKA)

(ES/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title