Haberler

AB Delegasyonu'ndan Yabancı Gazetecilere Resepsiyon

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AB Delegasyonu'ndan yabancı gazetecilere resepsiyon Yabancı gazetecilere verilen resepsiyondan detaylar Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber'in açıklamaları AB Delegasyonu'ndan yabancı gazetecilere resepsiyon AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber, AB üyesi ülkelerinden gelen basın yayın kuruluşu temsilcileri ve gazetecilere, resepsiyon verdi Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, AB üyesi ülkelerden çalışma ziyareti için Türkiye'ye gelen basın yayın kuruluşu temsilcileri ve gazetecilere, resepsiyon verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AB Delegasyonu'ndan yabancı gazetecilere resepsiyon

Yabancı gazetecilere verilen resepsiyondan detaylar

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber'in açıklamaları AB Delegasyonu'ndan yabancı gazetecilere resepsiyon

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber, AB üyesi ülkelerinden gelen basın yayın kuruluşu temsilcileri ve gazetecilere, resepsiyon verdi

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, AB üyesi ülkelerden çalışma ziyareti için Türkiye'ye gelen basın yayın kuruluşu temsilcileri ve gazetecilere, resepsiyon verdi.

AB Türkiye Delegasyonu'nun ev sahipliğinde, Sheraton Otel'de düzenlenen resepsiyonda konuşan Haber, AB üyesi ülkelerden gelen gazetecileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışma ziyaretinin gazeteciler için verimli geçtiğini umduğunu söyledi.

Haber, Suriye'de devam eden savaş nedeniyle özellikle son 12 ayda Avrupa'ya devam eden sığınmacı akınındaki artışa işaret ederek, "Son 1 yılda iş yükümüz oldukça arttı. Düzensiz göçü engelleme ve düzenli hale getirme çalışmalarımızın yanı sıra, Türkiye'nin AB üyeliği sürecine ivme kazandırma, vize serbesti anlaşması gibi konularda çalışmalarımız bizi oldukça meşgul ediyor" şeklinde konuştu.

Son dönemde AB'den Türkiye'ye gerçekleştirilen resmi ziyaretlerde ciddi artış olduğunu belirten Haber, bu durumun AB-Türkiye ilişkilerine ivme kazandırılmasının yanı sıra Avrupalı gazetecilerin Türkiye'ye olan ilgisinin de artmasına yol açtığını söyledi.

Düzensiz göç ve sığınmacı akını gibi konuların kısa zamanda çözülemeyeceğini belirten Haber, gazetecilerin, Türkiye'ye yaptıkları çalışma ziyaretinde gerekli izlenim ve kanaati edindiklerini düşündüğünü, daha kapsamlı çalışmalar için ziyaretler gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title