Haberler

Aachen: Papa'nın İslam Dini Hakkındaki Yorumuna Tepkiler

Papa 16. Benedict'in Almanya Gezisi Sırasında İslam Dinine Yönelik Eleştirilerine Dünyanın Her Yerinden Tepkiler Gelmeye Devam Ediyor. Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Genel Sekreteri Aiman Mazyek, Papa'nın Müslümanları Teröristlerle Aynı Kefeye Koymasının Büyük Yanlış Olduğunu Belirtti.

Papa 16. Benedict'in Almanya gezisi sırasında İslam dinine yönelik eleştirilerine dünyanın her yerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Genel Sekreteri Aiman Mazyek, Papa'nın Müslümanları teröristlerle aynı kefeye koymasının büyük yanlış olduğunu belirtti.

Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Genel Sekreteri Mazyek, Papa 16. Benedict'in İslam dini hakkındaki yorumlarına karşı, "Almanca'da bir atasözü vardır; Evi camdan olan, taş ile oynamamalı. Papa, parmakla Müslümanları ve İslamiyet dinini göstererek, terörle aynı kefeye koydu. Bu gerçekten inanılması güç bir yaklaşım ve çok büyük bir hatadır. Papa Hıristiyanlığı barışçı, İslamiyet dinini ise savaşçı olarak tanımlar gibiydi. Müslümanlar 1400 yılı aşkın süre uyum ve barış içinde yaşanmıştır. Bunun son örneği Osmanlı İmparatorluğu'dur" diye konuştu.

Almanya'da yaşayan Bilal Karaca isimli vatandaş ise tepkisini, "Papa gibi bir din adamının, Peygamberimiz ve dinimiz hakkında bu şekilde açıklamalar yapması çok yanlış. Bu resmen ayrımcılık anlamına gelir ve insanları ayrımcılığa sevk eder. İslam'da katiyen zorbalık yoktur. Eğer kendisi Peygamberimizi ve hayatını okumuş olsaydı, böyle sözler sarf edemezdi. Papa bu açıklamasıyla, ne kadar cahil olduğunu gösteriyor" sözleriyle dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title