Haberler

A Milli Basketbol Takımı Çeyrek Finalde

Güncelleme:

2014 FIBA Dünya Kupası ikinci tur maçında Türkiye, Avustralya'yı 65-64 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi ve ilk 8'e adını yazdırdı.

FIBA Dünya Kupası ikinci turunda Avustralya ile karşılaşan Ay Yıldızlılar, 12 sayı geriye düştüğü maçın son bölümünde Emir Preldzic’in üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle rakibini 65-64 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

RAKİBİMİZ LİTVANYA

Karşılaşmanın başından son çeyreğin son dakikalarına kadar geride götürdüğümüz oyunda maçın bitimine 5 saniye kala Emir'in basketiyle öne geçerek maçı kazanmayı başardık. 12 Dev Adam'ın çeyrek finaldeki rakibi ise Litvanya.

EMİR'DEN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

Son çeyreğe Ender Arslan’ın 3 sayılık basketiyle başlayan Ay Yıldızlılar farkı 1 sayıya indirdi: 49-50. Baynes’ın üst üste bulduğu basketlerle farkı 5 sayıya çıkaran Avustralya, Ingles’in 3 sayılık basketiyle skoru 57-49’a getirdi ve farkı 8 sayıya çıkardı. Son 5 dakikaya girilirken farkı 4 sayıya indiren 12 Dev Adam, Ender Arslan’ın 3 sayılık basketiyle skoru 57-56’a getirdi ve farkı 1 sayıya indirerek maça yeniden ortak oldu. Son 3 dakikaya 61-58 üstün giren Avustralya son 1 dakikaya da 64-59’luk skorla 5 sayı avantajla girdi. Preldzic’in 3 sayılık basketiyle hayat bulan Milliler bitime 48 saniye kala farkı 2 sayıya indirdi. 12 Dev Adam, Emir Preldzic’in 3 sayılık basketiyle son 5 saniyeye girilirken 65-64 öne geçti. Kalan sürede sayıya izin vermeyen Ay Yıldızlılar salondan 65-64 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.

CUMHURBAŞKANI'NDAN KUTLAMA

Avustralya'yı 65-64 yenerek Dünya Şampiyonası'nda ilk 8 takım arasına giren A Milli Basketbol Takımımız'ı ilk kutlayan isimlerden biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Erdoğan, karşılaşmanın ardından 12 Dev Adam'ın antrenörü Ergin Ataman ve oyuncularla telefon konuşması yapıp, başarılarından dolayı kutladı.

A Milli Takım oyuncularından Kerem Tunçeri, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan maçtan sonra bizimle telefonla görüştü ve tebrik etti. Biz zaten kendisinin sürekli yanımızda olduğunu biliyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Avustralya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500

Yorumlar (21)

deniz:

antalyada ''Pis Kürtler'' deyip döve döve öldürdüler ! Ondan sonra neden Kürt çocukları dağa gidiyor diye sor?Tecavüz ediyorsun?Işkence ediyorsun?Dışkı yediriyorsun?Pis Kürd deyip dayaktan öldürüyorsun! Sen nesin peki? Soysuz. . . !''Antalya''nın Kaş ilçesinde ırkçı bir bir grubun saldırısı sonucu Mahir Çetin adlı Kürt genci beyin kanaması geçirerek, yaşamını yitirdi. Olaya tanıklık eden kuzeni Vedat Çetin, 20-30 kişilik grubun ''Pis Kürtler'' diyerek kendilerine saldırdığını ifade etti. Mahir Çetin''in babası Abdulsamet Çetin ise, sadece 1 kişinin tutuklandığına dikkat çekti. ''

8
52
yanıtYanıtla
nuri:

yav kardeşim heryerde kürt türk polemiğini bırak artık ya, magazin haberinde, spor haberinde her yerde yapıyorsunuz, niye diğer hiç bir ırk böyle yapmıyor çünkü siz bu polemikten ve by kaostan maddi olarak yararlanıyorsunuz. hem devlet yardımı hem dış ülke yardımı hem kaçak petrol ve eroinden gelen paralar. . . Allah belanızı versin diyorum başka demiyorum. . .

yanıt0
yanıt0
TÜRKİYE:

Helal olsun Türkiyem

37
1
yanıtYanıtla
OĞUZ:

sonuçta TÜRK''üz birader kanımızda var helal olsun!!!!!!

27
4
yanıtYanıtla
teselli:

Bu kadar iç karartıcı gündemin arasında nihayet iyi bir haber. Çeyrek finalde başarılar, tebrikler.

24
1
yanıtYanıtla
türk sporcusu budur:

Helal olsun çocuklar. Son zamanlarda Türkiye''yi çok seviyoruz ayağına her türlü şiddeti, sokak eylemini ve yürüyüşü organize edenler Türkiye''nin en küçük siyasi, ticari, ekonomik veya ülkesel başarısını bırakın Sportif başarısını bile büyük bir acı ve üzüntü ve kızgınlıkla seyderiyor ve sessiz kalıyor ise ben bundan kuşkulanırım arkadaş. Helal olsun Türk Sporcularına.

16
8
yanıtYanıtla
yücel:

Allah sana akıl fikir versin ne mesaj vermek istedin şimdi sen tipik akpli :)

yanıt0
yanıt0
Yusuf:

Üstüste 2 üçlük Emir''den. . çaylarda bizden :-)

20
2
yanıtYanıtla
Ömer Yesari:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınBu kadar berbat bir milli takım seyretmedm!siz;3-4 tane sıradn takımı sdik zoruyla yenlyorsanız, ukrayna gibi ilk 16 ya bile giremeyen bir takıa yeniliyorsanız, elki sıradaki litvanyayı da yine balla geçersii ama asla ötesi olamaz. Kalan takımların hepsi de adam gibi basket oynuyor. siin gibi sürekli saçmalıklar yapmıyora. yeter artık kendinize gelin!

1
18
yanıtYanıtla
Yavuz:

Emir maç boyunca spiker bile ne zaman oynayacak bu dedi sağolasın son dakikada kalp krizi geçirttin Helal olsun sizlere

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title