Haberler

Yılmaz Tunç Biyografisi

Yılmaz Tunç
Doğum YeriBartın / Türkiye

Yılmaz Tunç Kimdir ?

1971 Yılında Bartın ili Ulus ilçesi Ulukaya köyünde doğdu.

Babası emekli öğretmen, annesi ev hanımı. İlkokulu köyünde, Orta ve Lise öğrenimini Kastamonu Göl Öğretmen Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.

Askerliğini Ege Deniz Bölge Komutanlığında tamamladı.

1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı, 1999-2004 yılları arasında İstanbul Pendik Belediye Meclis Üyeliği, 2001-2007 yılları arasında AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İstanbul'da serbest avukat olarak çalıştı. AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanı ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak görev aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisinde 23, 24, 25, 26 ve 27. dönemde Bartın Milletvekili olarak görev yaptı.

Milletvekili seçildiği 2007 yılından itibaren 16 yıl boyunca kesintisiz TBMM Adalet Komisyonunda üye, sözcü, Başkanvekili olarak görev yaptıktan sonra 2020 yılında TBMM Adalet Komisyonu Başkanı seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi, Adalet Komisyonu Sözcüsü, Adalet Komisyonu Başkanvekili, Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev aldı.

28 Mayıs 2023 günü ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurulan kabinede Adalet Bakanı olarak atandı.

Tunç, evli ve 3 çocuk babasıdır.

title