Haberler

828 Metrelik Uzunmehmet - 1 Maden Kuyusu Hizmete Açıldı

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (ttk) Kozlu Müessesesi'nde Çinliler Tarafından Açılmasına 2000 Yılında Başlanan Ve 425 Metreden, 828 Metreye Derinleştirilen Uzunmehmet -1 Kuyusu'nda İlk Personel Ve Malzeme Nakli Bugün Yapılan Törenle Gerçekleştirildi.

ZONGULDAK`ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi`nde Çinliler tarafından açılmasına 2000 yılında başlanan ve 425 metreden, 828 metreye derinleştirilen Uzunmehmet -1 Kuyusu`nda ilk personel ve malzeme nakli bugün yapılan törenle gerçekleştirildi.

Törene TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Kozlu Şube Başkanı Behzat Cinkılıç ve şube yöneticileri, müessese ve işletme yöneticileri, mühendisler ve maden işçileri katıldı.

Uzunmehmet -1 Kuyusu başında düzenlenen törende konuşan TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu Uzunmehmet-1 Kuyusu`nun hizmete girmesiyle, personel ve malzeme naklinde ciddi bir zaman kazanılacağını, müessesesinin 100 yıllık geleceğinde büyük bir yatırıma gerek kalmadan verimli üretim yapılabileceğini belirtti. Bugün eksi 560 metre derinlikte üretim çalışmalarını yürüttüklerini belirten Eroğlu, ``1950`li yıllarda 425 metre derinlikte yapılan Uzunmehmet-1 Kuyusu`nun derinliği bugün 828 metreye indi. Daha önce kuyu derinliği yetersiz olduğu için hem personel hem de malzeme naklinde önemli bir zaman kaybı yaşanıyor, maliyetler de artıyordu. Derinleştirilen kuyu, müessesemizin kömür üretiminde önemli bir avantaj sağlayacak. Çünkü personel ve malzeme naklinde önemli bir zaman kazanılacak, maliyetler düşecek. Uzunmehmet-1 Kuyusu, müessesemize yaklaşık 100 yıl hizmet edecek`` dedi.

24 MİLYON YTL`YE MAL OLDU

Uzunmehmet-1 Kuyusu`nun mevcut bölümünün onarımı ve derinliğinin arttırılması çalışmaları Eylül 2000`de Çin firması CODCO tarafından başlatıldığını ve inşasının 17 Şubat 2003 tarihinde bitirildiğini ifade eden Eroğlu, ``Eksi 828 metrelik kuyunun montaj ve teçhiz işlemlerini bir başka Çin firması CITIC üstlendi. Nisan 2004`te başlayan çalışmalar Mayıs 2006`da tamamlandı. Toplam 24 milyon YTL`ye malolan 828 metrelik Uzunmehmet-1 Kuyusu, yine aynı müessesede bulunan 930 metre derinliğe sahip Yeni Kuyu`nun ardından Türkiye`nin en derin ikinci maden kuyusu ünvanına sahip oldu`` diye konuştu.

Törenin ardından, ``Hayırlı olması ve kazasız-belasız çalışmalar`` dileğiyle dualar okundu. Kozlu Güney Mahallesi İstiklal Camisi imamı Süleyman Çakır, ``Kozlu müessesemizin memlekete daima hizmet etmesini, yeni işçilerin alınmasını, işsizlere iş, aşsızlara aş sağlamasını yüce Allah`tan niyaz ederim`` diye dua etti. Uzunmehmet-1 Kuyusu, okunan dualar ve kesilen kurbanın ardından ilk personel naklini gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title