Haberler

800 Bin YTL'ye Kamulaştırılan Hasarlı Binanın Yıkımına Başlandı

Adana'nın Ceyhan İlçesinde, 27 Haziran 1998'de Meydana Gelen Depremde Hasar Gören ve İçerisinde Eski Vergi Dairesinin Bulunduğu 5 Katlı Binanın Yıkımına Başlandı.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, 27 Haziran 1998'de meydana gelen depremde hasar gören ve içerisinde eski vergi dairesinin bulunduğu 5 katlı binanın yıkımına başlandı.

Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Alemdar Öztürk, Kızılay ve Atatürk caddelerinin kesiştiği bölgede yer alan binanın birkaç gün içinde tamamen yıkılmış olacağını söyledi. Öztürk, "1998 yılındaki depremin ardından söz konusu bina için önce 'orta hasarlı', daha sonra da 'ağır hasarlı' raporu verildi. İçerisinde vergi dairesinin de bulunduğu 5 katlı binada çok sayıda işyeri bulunuyordu. Vergi dairesi yeni binasına taşınmasına rağmen, işyeri sahipleri binanın yıkılmasına karşı çıktı. Bu nedenle şehrin merkezindeki bina bugüne kadar yıkılamadı" dedi.

Belediye olarak yaklaşık 800 bin YTL harcayıp binayı kamulaştırdıklarını ifade eden Öztürk, "İşyeri sahiplerini mağdur etmedik. 15 gün içinde binayı yıkıp yerine yol yapacağız. Böylece Kızılay Caddesi'ni Sahil Yolu'na bağlayarak trafiği de rahatlatmış olacağız" diye konuştu.

(MÇ-MT-Y)

20.03.2007 16:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title