Haberler

8. Sanayi Kongresi'nde Kriz Sonrası Yeni Dünya Düzeni Konuşulacak

İstanbul Sanayi Odası'nın Organize Ettiği 8. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi'nin Ana Teması "Kriz Sonrası Yeni Yön" Olarak Belirlendi. 15 -16 Aralık Tarihinde İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde Gerçekleştirilen Kongreye Dünyaca Ünlü Uzmanlar Ekonomistler ve Stratejistler Ağırlanacak.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) organize ettiği 8. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi'nde kriz sonrası yeni dünya düzeni ve Türkiye konuşulacak. Dünya Ekonomik Forumu'nda "Yarının Küresel Lideri" olmaya aday gösterilen Dr. Ian Goldın, "Küresel Değerlendirme ve Türkiye" konulu bir konuşma yapacak.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) organize ettiği 8. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde 15-16 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.

İSO'dan yapılan açıklamaya göre kongrenin açılış konuşmasını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İSO Başkanı Tanıl Küçük yapacak.

Kongrede Oxford Üniversitesi James Martin 21. Yüzyıl Direktörü Dr. Ian Goldın, siyaset ve gelecek bilimci Prof. Sohail İnayetullah ve dünyanın önde gelen ekonomistlerinden Prof. Luc Soete katılacak. 8. Sanayi Kongresi'nin ana teması, "Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Kriz Sonrası Yeni Yön" olacak. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde katılımcı firmalar bilgi, fikir, proje ve inovasyon tematik alanlarında standlar açacak.

-KONGRENİN BİR ÇOK YABANCI KONUĞU OLACAK-

Dünya Ekonomik Forumu'nda "Yarının Küresel Lideri" olmaya aday gösterilen Dr. Ian Goldin, "Küresel Değerlendirme ve Türkiye" konulu bir konuşma yapacak. Dr. Goldin, Güney Afrika Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü yaptığı sırada Başkan Nelson Mandela'nın da danışmanlığını yapmıştı. "Firmalar için öngörüler" adlı konuşmayı siyaset ve gelecek bilimci Prof. Sohail İnayetullah yapacak. İnayatullah, 1999 yılında Almanya Trier Üniversitesi UNESCO Avrupa Bilimleri Merkezi'nde ve Tamkang Üniversitesi'nde Gelecek Bilimleri Enstitüsü'nde başkanlık görevlerini yürüttü. Konuk konuşmacı olarak katılan Prof. Luc Soete, "Firmalar için Teknoloji ve Gelişim Stratejileri" konularında bilgi verecek. Endüstriyel inovasyon ve ekonomik sonuçları konularında bir çok kitap, makale ve raporu yayınlanan Prof. Soete dünyanın önde gelen ekonomist ve uzmanlarından birisi olarak kabul ediliyor. Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen "Kalkınma İçin Sanayi Sektörünün önemi ve devletin rolü" konulu bir konuşma yapacak. Kongrede konuşulacak konular ana başlıklarıyla şöyle sıralanıyor:

"Stratejiler-Politikalar, Türkiye İçin Yeni Teknolojiler Yeni Sektörler, Yeni Pazar Fırsatları ve Giriş Stratejileri, Biyoekonomide Yeni Ürün ve Teknolojiler, Kriz Sonrası Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye."(ANKA)

(ES/ME/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title