Haberler

8. Otomotiv Teknolojileri Kongresi

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekreteri Osman Sever, "2020 yılında dünyada birbirine bağlı 80 milyar akıllı telefon, araç ve bilgisayarlar, aklınıza ne geliyorsa olacağı tahmin ediliyor.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekreteri Osman Sever, "2020 yılında dünyada birbirine bağlı 80 milyar akıllı telefon, araç ve bilgisayarlar, aklınıza ne geliyorsa olacağı tahmin ediliyor. Bu tahminler yarı yarıya yanlış olsa bile bu alan, çok eğilinmesi gereken bir alan." dedi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Otomotiv Teknolojileri Kongresi (OTEKON), Bursa'da bir otelde başladı.

Kongrenin açılışında konuşan Sever, otomotiv sanayisinde birtakım değişme ve tehditlerin sektörü meşgul ettiğini söyledi.

Otomotiv sektöründe sürekli yeni çözümler üretmeye gereksinim duyulduğunu vurgulayan Sever, "Otomotivde üretmek ve ürün geliştirmek çok güzel şeyler ama bunların bir şekilde sonuçlanması lazım. Yani ürettiğiniz araçları ve ürünleri satmanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Sever, içten yanmalı motorlarda emisyon bakımından çok ciddi mesafe katedildiğini anlattı. Bu mesafe ve gelişmenin 2025 yılına kadar süreceğini öngördüklerini dile getiren Sever, "İçten yanmalı motorların, 2030-2040 yıllarına kadar piyasaya katacaklarını düşünmek çok zor olmayabilir. Bu konuda değişik tahmin ve rakamlar var." diye konuştu.

Türkiye'nin tedarik sanayisinde çok ileride olduğunu ifade eden Sever, buna karşın araç elektroniğinde yeterli seviyede bulunmadığını belirtti.

Sever, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak, tedarik sanayi, ana sanayi ve üniversitelerin araç elektroniği konusuna ciddi bir şekilde eğilmemiz gerekiyor. 2016 senesine bakıldığında, araç elektroniği pazarı dünyada yaklaşık 40 milyar avro olarak tahmin ediliyor. 2021 senesinde bu pazar 122 milyar avro seviyesine gelecektir. 2020 yılında dünyada birbirine bağlı 80 milyar akıllı telefon, araç ve bilgisayarlar, aklınıza ne geliyorsa olacağı tahmin ediliyor. Bu tahminler yarı yarıya yanlış olsa bile bu alan, çok eğilinmesi gereken bir alan. Bunu gözden kaçırmamak gerekiyor."

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da otomotivin birçok sektörü etkileyen, rekabet gücü yüksek, Ar-Ge faaliyetlerini tetikleyen, iş hacmi, istihdam ve katma değeri yüksek bir alan olduğuna dikkati çekti.

Türkiye için stratejik öneme sahip bu sektörün, savunma, uzay ve havacılığın da en büyük destekçilerinden olduğuna değinen Ulcay, "Şu anda otomotiv sektöründe çalışan önemli firmalarımızın bir kısmı, uzay ve havacılık sektörüne de girmiş vaziyette." dedi.

Otomotiv sektöründe uzman kişilerin sunumlarıyla devam eden kongre, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Uludağ Üniversitesi Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title