Haberler

7. Uluslar Arası Serdivan Yamaç Paraşütü Festvali Başladı

Sakarya'da düzenlenen 7.Uluslararası Yamaç Paraşütü Festivali başladı.

Sakarya'da düzenlenen 7. Uluslararası Yamaç Paraşütü Festivali başladı.

Bu yıl 7. kez düzenlenen Uluslararası Serdivan Yamaç Paraşütü Festivali, başladı. 4 gün sürecek olan festivalin açılışı, uçuşların gerçekleştirildiği Kırantepe Havacılık pistinde başladı.

Gerçekleştirilen açılış törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, bu yıl 7. Kez düzenledikleri yamaç paraşütü festivaline ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduklarını kaydederek, bu gibi festivallerin Sakarya'nın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da, 7 yıl önce düzenlenmeye başlanan festivalde önemli bir mesafe kat ettiklerini ve bu etkinliği desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ise, Sakarya'nın doğa sporları açısından zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, Serdivan'ın yamaç paraşütü konusunda son zamanlarda önemli bir merkez olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, eğitmenler nezaretinde yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirdi. Paraşütçülerin gösteri uçuşu ile gökyüzünde adeta görsel bir şölen yaşanırken; gün batımına karşı rüzgar alan paraşütçüler Sakarya manzarasında uçmanın keyfini yaşadı. Gecenin finalinde ise havai fişek gösterisi ve Firdevs Altıntaş konseri yapıldı.

Serdivan Kırantepe'de gerçekleştirilen festival 4 gün boyunca devam edecek. Yerli ve yabancı çok sayıda sporcunun katıldığı festivalde farklı alanlarda yarışmalar gerçekleştirilecek. Serdivan Belediyesi etkinliğin yapıldığı alana ilçeden ücretsiz otobüs kaldırırken; festival boyunca çeşitli gösterilerle katılımcılara unutamayacakları bir deneyim yaşatılacak. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeki Toçoğlu Ak Parti Serdivan Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title