Haberler

38 Beldeyeye İndirim Müjdesi

- İzmir Büyükşehir Belediyesi, İlk Kademe Belediyelerinde Bina Yapacak Vatandaşlardan Aldığı Katılım Payı Ücretlerinde Yüzde 60 İndirime Gitti. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun Talimatıyla Gerçekleştirilen İndirim, Beldelerde Yaşayan Vatandaşlar Tarafından Memnuniyetle Karşılandı.

- İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kademe belediyelerinde bina yapacak vatandaşlardan aldığı katılım payı ücretlerinde yüzde 60 indirime gitti. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla gerçekleştirilen indirim, beldelerde yaşayan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bir süre önce kanal çekme ve vidanjör hizmetlerinde indirime giden İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ikinci bir indirim haberi ile vatandaşları sevindirdi. 38 ilk kademe belediyesinde yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi için gerekli olan ve İZSU Genel Müdürlüğü'ne ödenen "kanalizasyon ve içmesuyu katılım payı" yüzde 60 oranında indirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla gerçekleştirilen indirim, ilk kademe belediyelerinde uygulanmaya başlandı.

Amaçlarının İzmirlilere her alanda destek vermek olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Gelir seviyeleri düşük olan bu beldelerde yaşayan vatandaşlarımızı ekonomik olarak rahatlatmak istedik. Buralarda apartmanların aksine, vatandaşlarımız daha geniş müstakil evlerde yaşıyor. Doğal olarak katılım payı da yüksek tutuyor. 38 beldede yaşayan vatandaşlarımız, bundan böyle içmesuyu ve kanal katılım paylarını indirimli ödeyecek. Vatandaşlarımızın ekonomik durumlarını dikkate almak ve buna uygun ücretlendirmeler yapmak, yerel yönetim anlayışımızın temelini oluşturuyor" diye konuştu. Uygulama, özellikle müstakil evlerin yoğun olarak inşa edildiği ilk kademe belediyelerinde yaşayan vatandaşlar arasında büyük bir sevinç yaşattı. Belde halkı, parsel cepheleri geniş olan evleri için bundan böyle yüksek katılım payı ödemek zorunda kalmayacak. Daha önce 1 metrelik parsel için İZSU Genel Müdürlüğü'ne içmesuyu katılım payı için 223 YTL. ödeyen vatandaş, yeni uygulama ile 89 YTL, kanal katılım payı için metre başına 140 YTL ödeyen vatandaş 56 YTL. ödeyecek. 15 metrelik parsel cephesi olan bir bina için daha önce 5 bin 451 YTL. ödeyen vatandaş, Büyükşehir'in uyguladığı indirimle, kanal ve içmesuyu katılım belgesini 2 bin 180 YTL'ye alabilecek.

(YK) 20.02.2008 13:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title