Haberler

32 General Ve Amiral Bir Üst Rütbeye Atandı

Yüksek Askeri Şura'nın ''Ağustos ayı olağan toplantısı''nda alınan kararlar açıklandı.

Yüksek Askeri Şura'nın ''Ağustos ayı olağan toplantısı''nda alınan kararlar açıklandı.

Şura kararlarına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 32 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun Genelkurmay 2. Başkanlığı'na, Ege Ordusu Komutanı Fethi Remzi Tuncel 1. Ordu Komutanlığı'na, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık Ege Ordusu Komutanlığı'na, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman 3. Ordu Komutanlığı'na, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na atandı.

Şurada, orgenerallik rütbesine geçen yıldan temditli iki korgeneral yükseltildi. Orgeneralliğe yükselen Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Atila Işık Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Hasan Iğsız da 2. Ordu Komutanlığı'na getirildi.

Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığında 2002-2003 yılları arasındaki inşaat ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla bir süredir Genelkurmay Askeri Mahkemesinde yargılanmasına devam edilen 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı'nın görev süresi 1 yıl uzatıldı.

Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç ile Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun görev yerlerinde ise değişiklik yapılmadı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title