Haberler

31 Yıllık Kan Davasını Bitirdi

Diyarbakır'da Bir Tartışma Sonrası 1 Kişinin Ölümüyle Başlayan ve 31 Yıldır Süren Kan Davasının Tarafları Olan Oral ve Andan Aileleri, Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Sait Şanlı Tarafından Barıştırıldı. Böylelikle, 2007 Yılında Bitirilmeye Çalışılan İlk Kan Davası Barışla Sonuçlandırılmış Oldu.

Diyarbakır'da bir tartışma sonrası 1 kişinin ölümüyle başlayan ve 31 yıldır süren kan davasının tarafları olan Oral ve Andan aileleri, Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Sait Şanlı tarafından barıştırıldı. Böylelikle, 2007 yılında bitirilmeye çalışılan ilk kan davası barışla sonuçlandırılmış oldu.

Yaklaşık 31 yıl önce Andan ve Oral ailelerinin bireyleri arasında yaşanan tartışma sonucu Oral Ailesi'nden 1 kişi yaşamını yitirmiş ve bu nedenle kan davası başlamıştı. 31 yıl boyunca hiç kimsenin barıştıramadığı taraflar, bölgede birçok kan davasının bitmesinde rolü olan Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Sait Şanlı tarafından barıştırıldı. Liceliler Yasevi'nde düzenlenen barış törenine, her iki aileden çok sayıda kişi katıldı.

Tören öncesi konuşan Sait Şanlı, ülkede ve bölgede huzur ve güvenin korunması için barış olması gerektiğini ifade ederek, "31 yıl önce başlayan bu olayın, barışla sonuçlanması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz kendi hukukumuzu sağlayamazsak, başkasından hukuk isteyemeyiz. Affeden insanın çok cesur olması gerekiyor. İnşallah, bu ülkede ve özellikle bölgemizde büyük cesur insanlar çıkacaktır. Analarımızın ciğeri yeteri kadar yandı. Çocuklarımız yetim, bölgemiz ise geri kaldı. Artık yeni yılda bu tür acıların yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

Kürtçe ve Türkçe konuşmaların yapıldığı barış töreninde taraflar, Kur'an-ı Kerim'in altından geçti. Daha sonra el sıkışıp, ellerini havaya kaldırarak barıştıklarını gösterdi.

Bu arada, AFP Haber Ajansı tarafından Nobel Barış ödülüne aday gösterilen Sait Şanlı'nın, 2006 yılında 428 kan davasını barışla noktaladığı öğrenildi.

(MK-EST-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title