Haberler

3 yılda 340 bin ceviz fidanı toprakla buluşacak

Güncelleme:

'Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi' kapsamında fidan dağıtımı ilçelerde devam etti.

'Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi' kapsamında fidan dağıtımı ilçelerde devam etti. 2017 yılında başlatılan projeyle Denizli'de toplamda 340 bin ceviz fidanı toprakla buluşacak.

Denizli'nin Türkiye'de ceviz üretiminde ilk sırayı alması, cevizde dışa bağımlığının azaltılması ve Denizlili üreticilerin gelirinin artırılması amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve işbirliğiyle hayata geçirilen 'Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi' kapsamında bu yıl planlanan 40 bin ceviz fidanının dağıtımı ilçelerde devam etti. Çameli, Kale ve Tavas ilçelerinde başlayan ceviz fidanı dağıtımı Acıpayam, Serinhisar, Beyağaç, Çal, Bekilli, Çivril, Baklan, Buldan, Babadağ, Çardak ve Bozkurt ilçelerinde yapıldı. Denizli'nin Türkiye'de ceviz üretiminde ilk sırayı alması, cevizde dışa bağımlığının azaltılması ve üreticilerin gelirinin artırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 2017'den bugüne dek 300 bin adet ceviz fidanı toprakla buluştu. Bu yılla birlikte Denizli'de toplamda 340 bin ceviz fidan toprakla buluşması sağlanacak.

"Her zaman üreticilerimizin yanındayız"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilere ve üreticilere her zaman destek vermeye ve yanlarında olmaya devam ettiklerini belirtti. Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Amacımız şehrimizde atıl bir toprak kalmasın. Çiftçimize, üreticimize her zaman destek verdik. Bugüne dek üreticilerimize sulama boruları, mısır silaj makineleri, süt soğutma ve su tankı, ceviz soyma makineleri, buğday eleme makineleri hibe edip, sulama birliklerine destek verdik. Çiftçilerimizin üretimini artırarak hayatlarını kolaylaştıracak işlerin altına imza attık. İnşallah şehrimiz tarımsal anlamda da parmakla gösterilen kentlerden biri olmaya devam edecek." - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Denizli Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title