Haberler

Trabzonlu Rambo Halit, Pisten Çıkan Uçağın Denize Yuvarlanan Motorunu Çıkartmak İçin İzin İstiyor

Güncelleme:

Trabzon'da Rambo lakaplı Halit Uyanık, havaalanına inişi sırasında pistten çıkarak çamura saplanan ve sağ motoru denize yuvarlanan uçağın motorunu çıkarmak için talip oldu.

Trabzon'da 'Rambo' lakaplı Halit Uyanık, pisten çıkan uçağın denize yuvarlanan sağ motorunu çıkartmak için izin istiyor.

PİSTTEN ÇIKIP ÇAMURA SAPLANDI

Pegasus Hava Yolları'na ait Ankara- Trabzon seferini yapan yolcu uçağı Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkarak denize 10 metre kala çamura saplanmıştı. Uçaktaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi uçaktan tahliye edilirken, uçağın sağ motoru ve ön tekerlekleri koparak denize yuvarlanmıştı. Uçağın bulunduğu alandan çıkarılması için sigorta yetkililerinin raporu beklenirken, Trabzon'da 'Rambo' lakaplı 63 yaşındaki Halit Uyanık, izin verilmesi halinde denizdeki uçağın sağ motorunu denizden çıkartabileceğini belirterek erken müdahale edilmemesi halinden fırtınanın motoru denize çekeceğini söyledi.


''FIRTINAYA ELVERİŞLİ BİR ALAN''

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde Değirmendere mahallesinde Büyük Sanayi Sitesi'nde araçların egzoz tamir işleri ile uğraşan ve 40 senedir dalgıçlık yapan Halit Uyanık, Trabzon Havalimanı'nda pisten çıkarak toprağa saplanan uçağın çıkarılma işlemini yapabileceğini dile getirerek "Dalgıç olarak denizden tekne ile giderek bağlantı yaparım ve dışarıdan vinçle beraber dışarıya rahat bir şekilde alınır. 2-3 gün sonra gelecek olan fırtına motoru denize çeker. Erken müdahale edilirse hepsi çıkarılır. Uçağın bulunduğu alan fırtınaya elverişli bir alan" dedi.

''ÖNEMLİ OLAN MOTORLARI DENİZDEN ÇIKARMAK''

Uçağın denize düşen motorunu çıkarmak için her türlü bütün teçhizata sahip olduğunu kaydeden Uyanık, "Nehirlerde, göllerde ve denizlerde batıklarla 40 senedir uğraşıyorum. Bize haber yollarsalar elimizden geleni yaparız. Bizim teknemiz ve bütün malzemelerimiz var. Önemli olan motorları denizden çıkarmak. Dün tekne ile uçağın bulunduğu alana gittim. Yasak ama elimden geldiği kadar yakına giderek uçağı gördüm. Tecrübelerimle o motoru oradan çıkartabilirim" şeklinde konuştu.


''40 SENEDİR BU İŞLERLE UĞRAŞIYORUM''

Trabzon dışında da başka illere de gittiğini vurgulayan Uyanık, "Trabzon'da 40 senedir bu işlerle uğraşıyorum. Bize kimse haber vermiyor, İstanbul'dan dalgıç çağırıyorlar. Büyük firmalara büyük miktarlar veriyorlar. Biz ise bedava olaylara gidiyoruz. Trabzon'dan Erzurum, Erzincan her yere gidiyorum" ifadelerini kullandı.

UÇAĞIN BULUNDUĞU ALANDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan uçağın pistten çıktığı bölgede Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait taş kamyonları ile çakıl taşı getirilerek çamurlu sahaya çakıl serilme işlemleri devam ediyor. Çakıl taşlarının ağır tonajlı vincin yanaşacağı alana serildiği kaydedilirken, uçağın denize kaymasını önlemek için çakılan 4 kazıkla uçağın yeniden sabitlendiği kaydedildi. Trabzon'a gelmesi beklenen 500 ton çeken vinç yardımı ile uçağın bulunduğu yerden kontrollü bir şekilde çıkarılacağı, çıkartıldıktan sonra da uçağın içindeki yolcuların bagaj ve kabindeki kişisel eşyaların alınacağı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Pegasus Hava Yolları Trabzon 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title