Haberler

Hong Kong'da hapiste bulunan medya patronu Lai'ye 14 ay yeni hapis cezası

Güncelleme:

Hong Kong'da hapiste bulunan muhalif medya patronu Jimmy Lai, 1 Ekim 2019'da düzenlenen izinsiz gösterideki rolü nedeniyle 14 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hong Kong'da hapiste bulunan muhalif medya patronu Jimmy Lai, 1 Ekim 2019'da düzenlenen izinsiz gösterideki rolü nedeniyle 14 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde mahkeme, hapisteki demokrasi yanlısı medya patronu Jimmy Lai'yi 1 Ekim 2019'da izinsiz gösteri düzenleme suçundan 14 ay hapis cezasına çarptırdı. Hong Kong Bölge Mahkemesinde görülen davada aynı suçtan yargılanan ve aralarında Figo Chan, Lee Cheuk-yan, Albert Ho, Leung Kwok-hung gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu toplam 9 kişiye ise 18 ay hapis cezası verildi.

73 yaşındaki Lai, 18 Ağustos ve 31 Ağustos 2019 tarihlerinde benzer gösterilere katıldığı için hakkında 14 aya kadar verilen ayrı bir cezayı çekmek için Aralık ayından beri hapiste bulunuyordu. Medya patronunun, ayrı bir ulusal güvenlik kapsamında yargılandığı davada kefaletle serbest bırakılma talebi reddedilmişti.

Hakim Amanda Woodcock, geçtiğimiz Nisan ayındaki duruşmada Ağustos 2019'da izinsiz yürüyüş organize etmekten ve protestoya katılmaktan suçlu bulunan Lai'nin yeni cezasının bir kısmını arka arkaya çekeceğini, toplam 20 ay hapiste kalacağını ifade etti. Woodcook, "Barışçıl, şiddet içermeyen bir yürüyüş çağrısında bulundular, ancak bu gerçekçi değildi" diye konuştu.

Lai'nin 2 ay önce banka hesaplarına ve yüzde 71.26'lık hisseye sahip olduğu Next Digital adlı medya şirketine el konulmuştu.

Öte yandan, Hong Kong'da yasa dışı bir toplantıya ya da gösteriye katılanlara 10 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Ağustos 2019'da protestocular, suçluların Çin'e iade edilmesinin önünü açan yasa tasarısına karşı yürüyüşler gerçekleştirmiş, tansiyonun yükseldiği hükümet karşıtı gösterilerde şiddet olayları yaşanmıştı. - HONG KONG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title