Haberler

Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Deprem Haftası nedeniyle gerçekleştirilen tatbikatta deprem, yangın ve tahliye senaryoları ele alındı. Tatbikatta başarılı olan öğrenciler takdir topladı.

Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Senaryo gereği yangın, deprem ve tahliye konuları ele alındı. Deprem sonrası çıkan yangında bölgeye sevk edilen ekipler, alanda kurulan sahra çadırına tahliye işlemleri gerçekleştirdi. Jandarma ve polis ekiplerinin güvenlik önlemlerinin ardından binaya giren AFAD, UMKE, itfaiye, VEDAŞ ve Kızılay ekipleri, deprem sonrası çıkan yangında etkilenen hasta ve yakınlarını kurtardı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi okulda mahsur kalanları ip yardımı ile kurtarırken, binanın 5'inci katında mahsur kalan bir yaralı ise itfaiye ekibi tarafından başarılı bir şekilde kurtarıldı. Bir yandan yaralı tahliyesi yapılırken, bir taraftan da çıkan yangına müdahale edildi.

Yaralılar, okul bahçesinde kurulan sahra hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye ulaştırıldı.

Okulda mahsur kalan ve kurtarılan Nurşin, Hilal, Cansu, Hatice ve Melek isimli öğrencilerin tatbikattaki başarıları ise takdir topladı. Tatbikatı Vali Yardımcısı Furkan Berber, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, AFAD Müdürü Resul Karadeniz izledi.

Tatbikat sonunda AFAD Müdürü Resul Karadeniz, İtfaiye Amiri Gaffar Tekin, deprem ve yangın ile ilgili öğrencilere teknik bilgi verdiler.

Vali Yardımcısı Berber, tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren tüm paydaş kurumlara teşekkür etti. Vali Yardımcısı Berber, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hayrettin Çiftçi ve rollerine en güzel şekilde yaparak tatbikata renk katan öğrencilere teşekkür etti.

Tatbikat sonunda Kızılay Şubesi tarafından öğrencilere çorba ikramı yapıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mehmet Akif Ersoy Mehmet Akif Ersoy Deprem Haftası Anadolu Lisesi Akif Ersoy Hakkari Deprem Güvenlik Acil Durum 3.Sayfa Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title