Haberler

Ayağı Gelişmeyen Bebeğe Anne Karnında Müdahale

Güncelleme:

Konya'da, nadir görülen "Amniyotik band sendromu" nedeniyle ayaksız doğma ihtimali bulunan 300 gramlık bebeğe, anne karnında müdahale edildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine başvuran 5 aylık hamile Hanife Altan'ın kız bebeğine "Amniyotik band sendromu" teşhisi konuldu.

TAMAMEN AYAKSIZ DOĞMA İHTİMALİ VARDI

İçinde bulunduğu amniyon sıvısıyla dolu zarın parçasının ayrılarak, sol ayağını sarıp sıktığı görülen bebeğin ayağının tamamen kaybolma ihtimali olduğu tespit edildi.

BEBEĞE ANNE KARNINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Meram Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Acar, kan akışı sağlanamadığı ve ayakta gelişim geriliği olduğu için bebeğe anne karnında müdahale etti.

RİSKLİ OPERASYON BAŞARIYLA ATLATILDI

Henüz 300 gramlık bebeğin ayaksız doğmaması için Acar ve ekibi riskli operasyonu başarıyla gerçekleştirdi. Sağlık durumu iyi olan ve doğuma kadar düzenli takip edilecek bebeğin ayaksız doğmasının önüne geçilmiş oldu.

"BEBEĞİMİ KUCAĞIMA ALACAĞIM GÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"

Anne Hanife Altan, bebeklerine anne karnında müdahale edilmesinin kendilerini korkuttuğunu belirterek, "Ameliyat için onay verdikten sonra yaşadığımız zorlu süreci, hocamız ve ekibi sayesinde atlattık. Bebeğimi kucağıma alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

Meram 3. Sayfa Anne Çocuk Sağlık Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title