Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

TÜGİAD Ankara Başkanı Aydın: "Engelli insanlarımıza eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için hep birlikte mücadele etmeliyiz"

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın, "Engelli insanlarımıza eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.

Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, engellilerin önündeki engellerin kalkması ve "engelsiz" bir toplum için çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında aldığı karar sonrası, "Uluslararası Engelliler Günü" olarak ilan edilen 3 Aralık'ın, tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacıyla belirlenen bir gün olduğunu hatırlatan Aydın, söz konusu günün, onlar için yapılanları ve yapılmayanları sorgulayabilmek açısından önemli olduğunu belirtti.

Ulaşım alanları, eğitim kurumları, sağlık merkezleri, toplu taşıma araçları gibi yaşamın birçok alanında çeşitli "engeller ile karşılaşan engelli vatandaşların farkına varmak gerektiğine dikkati çeken Aydın, "Engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşadığımızı unutmamalıyız. Engelli insanlarımıza eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Engellerin ortadan kalktığı bir dünyada yaşam için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü Barış Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title