Haberler

24 Temmuz Basın Bayramı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirtaş, mesajında 24 Temmuz 1908'den bu yana her yıl 24 Temmuz gününün "Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı" olarak kutlandığını belirtti.

Toplumun bilgilendirilmesi yolunda haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olmasının yanı sıra demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birini teşkil eden basın mesleğinin kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatıp, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Kamuoyu adına üstlendikleri görevi, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, ilkeli, bağımsız ve tarafsız bir anlayışla gerçekleştiren basın çalışanlarımız, toplumu her konuda aydınlatma, bilgilendirme, haberdar etme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevleri en zor şartlar altında dahi yerine getirmektedir. Kamu adına gerçekleri araştırma ve doğru haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğini layıkıyla yerine getiren basın çalışanlarımız, her türlü takdiri hak etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, toplumsal barış ve huzurun önemli gereksinimi olan doğru ve sağlıklı bilgi akışının sağlanmasına, demokrasimizin güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayan tüm basın mensuplarımızın, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Gazeteciler Günü Mahmut Demirtaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title