Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Aksaray'da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Aksaray'da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Hükümet Meydanı'nda başlayan törenlerde ilk olarak öğretmenlerden oluşan halk oyunu ekibi, çeşitli yörelere ait oyunlar sergiledi.

Çelenklerin sunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi.

Aksaray Valisi Selami Altınok, daha sonra törenin devam ettiği Aksaray Kültür Merkezi'nde, öğretmenlerin yetiştireceği öğrencilerin geleceği yöneteceğini, en kutsal mesleği yapan öğretmenlere bu işi iyi yapabilmeleri için iyi ortamlar sağlanması gerektiğini kaydetti.

Törende genç öğretmenler adına Çavdarlılar İlköğretim Okulu Öğretmeni Ahmet Akay, emekli olan öğretmenler adına ise Fen Lisesi Emekli Öğretmeni Osman Tekeli konuşma yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri ise öğretmenlerin görev yaptıkları okullarda hem annelik, hem de babalık yaparak bir aile ortamında değişik kültür, inanç, anlayış ve dildeki binlerce çocuğu evrensel değerlerle yetiştirdiğini, gerçek manada eğittiğini söyledi.

Emekli öğretmenlere 'Hizmet Şeref Belgesi' ve plaket takdimi yapıldı. Tören öğretmen ve öğrencilerden oluşan müzik ekibinin Türk Halk Müziği konseri ile sona erdi.

Muhabir: Adem Koçak/Muzaffer Çağlıyaner

Yayıncı: Metin Bolat - AKSARAY

Kaynak: AA / Yerel

Selami Altınok Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title