Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayımladı

AK Parti, CHP ve MHP il başkanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, mesajında, 1920 yılında TBMM'nin açılmasıyla millet egemenliğine dayanan demokrasi ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığını belirterek, 'Bugün, birbirini tamamlayan temel nitelikleriyle artık kurumsallaşmış ve kökleşmiş olan Cumhuriyet'imizin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakınız' dedi.

23 Nisan ile milletin, siyasi rejimin asli ve tayin edici aktörü haline geldiğini kaydeden Samani, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Meclis üstünlüğünü temel ilke olarak benimsediğini ve milli mücadelenin zor şartlarında dahi TBMM'nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem gösterdiğini vurguladı.

Samani, TBMM'nin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, bayramın dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diledi.

- CHP İL BAŞKANI ÜLKEN-

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken de, mesajında, Büyük Kurtarıcı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ülkenin geleceği çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu yıl 90'ıncı kez kutlamanın gururunu yaşadıklarını bildirdi.

CHP İl Örgütü olarak tüm Antalyalıların ve çocukların bayramını, TBMM'nin 90. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını kaydeden Ülken, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daha sonra yaptığı devrimlerle bize Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet etti. Bu büyük mirası en iyi şekilde korumayı ve çocuklarımıza bırakmayı en temel görevimiz olarak görüyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileriyiz' dedi.

- MHP İL BAŞKANI KAYA-

MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya da, kutlama mesajında, 23 Nisan 1920'de nice muazzam mücadelelerinin verildiği bir süreçte, makul ve sorumlu bir egemenlik anlayışının amaçlandığını, planlanan ve yapılan her faaliyetin mutlak anlamda meşru bir temele dayanmasının sağlandığını vurguladı.

Bu özel günün çocuklara bayram olarak hediye edilmesiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün millet ve devlet hayatının sürekliliğine yönelik idealist bir bakışın her daim var olduğunu gösterdiğini ifade eden Kaya, açıklamasında, 'Yarının büyükleri sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlıklı, huzurlu bir şekilde yetişmelerini, hayatları boyunca vatan ve millet sevgisiyle dolu olmalarını temenni ediyorum. TBMM'nin açılışının 90. yıl dönümünün aziz milletimize ve demokrasimize yeni bir soluk ve heyecan getirmesini diliyorum' ifadesini kullandı.

Kaya, millet iradesine bağlılıklarını her fırsatta ispatlayan ve bundan da asla taviz vermeyen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını, şehitleri de andıklarını belirtti.

(SEY-GÜÇ-ZZ) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

title