Haberler

22 Temmuz'daki Seçim Turizmcileri Düşündürüyor

Türsab Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu(byk) Başkanı Bülent İlbahar, Temmuz Ayında Yapılacak Erken Genel Seçimlerin Türk Turizmini Olumsuz Etkileyeceğini Söyledi.

TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu(BYK) Başkanı Bülent İlbahar, Temmuz ayında yapılacak erken genel seçimlerin Türk turizmini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan TÜRSAB BYK Başkanı Bülent İlbahar, turizmde sezon başı verilerinin beklenilen düzeyde olmadığını söyledi. Haziran ayının sonundan itibaren bir hareketlenmenin başlayacağını ve otellerin Temmuz'da dolmaya başlayacağını kaydeden İlbahar, şu anda önceki yıla oranla yüzde 10 ve 15 oranında bir artış bulunduğunu açıkladı.

Erken genel seçim kararını da değerlendiren İlbahar, seçim tarihi olarak 22 Temmuz'un belirlenmesinin turizme olumsuz etki yapacağını belirterek, özellikle iç turizmin en yoğun olduğu dönemin seçim tarihi olarak ortaya çıkmasının doluluk oranlarına yansıyacağını vurguladı. İlbahar, "Seçimler turizmin yoğun olduğu bir döneme rastlıyor. Bu nedenle seçimler turizmi olumsuz yönde etkileyecek. Yabancıları etkilemez. Ancak, seçim propogandası başladığında ciddi bir gürültü kirliliği oluşacak. Kafasını dinlemek isteyenler de bu gürültü kirliliğinden olumsuz etkilenecek. Bu nedenle 22 Temmuz'da yapılacak olan seçimlerin turizmi olumsuz etkilemesinden endişemiz var" dedi.

(ZH-İK-YK)

21.05.2007 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title