Haberler

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuda çalışan taşeron işçilerin durumuna ilişkin, "Bu çalışmalar teknik seviyede hemen hemen bitmek üzeredir.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuda çalışan taşeron işçilerin durumuna ilişkin, "Bu çalışmalar teknik seviyede hemen hemen bitmek üzeredir. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi de çok farklı kamu kurumlarında çok farklı sözleşmelerin olması ve bu sözleşmelerin teker teker incelenerek ortak bir noktanın tespit edilmesidir." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddelerinin görüşülmesine devam ediliyor.

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, işsizlik oranına işaret ederek, vatandaşın önceliğinin yollar, köprüler değil, çocuklarının iş bulması olduğunu söyledi.

İktidarın, istihdamı artıracak yatırımlara yönelmesi gerektiğini savunan Yurdakul, şunları kaydetti:

"Küresel sıcak para kaynaklarını üretime ve AR-GE'ye ayıramayan AKP şimdi kalkmış vatandaşın yastık altındaki 200 - 300 dolarına göz dikiyor. Tamam, dolarlar Türk parasına çevrilsin ancak Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın AKP hükümeti yetkilileri; vatandaşa yaptığınız bu çağrının aynısını şu köprücü, kara yolcu müteahhitlere de yapın. 'Vatanı seviyorsan elindeki doları bozdurursun' dedikten sonra kamu bankalarından kullandıkları kredilerle zengin olanlara 'Şu elinizdeki dolarları bozdurun' diye çağrıda bulunsanıza. Niçin onlara sesiniz çıkmıyor? Nerede onlar? Eğer sizin sesiniz çıkmıyorsa biz buradan sesleniyoruz: Sizler de dolarınızı Türk parasına çevirin, görelim hep birlikte."

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, yerinden söz alarak, İstanbul'da Halep için düzenlenen bir mitingde Üsküdar Belediyesine ait resmi araçtan, "En kısa zamanda İslam birliği yeniden tesis edilmeli. Halifemizi seçmeliyiz" anonsları yapıldığını ileri sürdü.

Bunun tehlikeli bir algı yönetimi olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki hafta komisyona gelecek olan anayasa değişikliği teklifi, kimileri tarafından partili cumhurbaşkanlığı, kimileri tarafından başkanlık olarak ifade edilse de neye tekabül ettiğini isimlendirmeler üzerinden değil, yönetilen toplumsal algı ve açığa çıkmış beyanlar üzerinden değerlendiririz. Bunun adı partili cumhurbaşkanı mı, değilse başkanlık sistemi mi? AKP'li belediyenin aracından tekrarlanan anonsta ise çok daha ileri götürülerek, belki de Cumhurbaşkanını bile rahatsız edecek bir ifade biçimiyle, 'Halifemizi seçmeliyiz' noktasına varmıştır. Bunun çok tehlikeli olduğunu ifade etmek istiyorum."

"Metin ortadadır"

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da yerinden söz alarak anayasa değişiklik teklifinin basınla ve kamuoyuyla paylaşıldığını, neyin nasıl olduğunun metinde açıkça belirtildiğini söyledi.

Muş, "Bunun üzerinden farklı tanımlamalarla 'Bu iş başka yere gidiyor' gibi anlamlandırmalara, söylemlere gerek yok. Metin ortadadır. Neyi söylediği, isminin ne olduğu açık şekilde ifade edilmiştir." diye konuştu.

"Geçiş düzenlemesi için kanun çalışması yapılması gerekiyor"

Daha sonra Maliye Bakanı Ağbal, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Kamuda çalışan taşeron işçilere yönelik soruları cevaplayan Ağbal, "Bugüne kadar hükümet olarak gerek seçimlerde gerekse hükümet programlarında vadettiğimiz her şeyin takipçisi olduk ve gerçekleştirdik." dedi.

Kamudaki taşeron işçilerle ilgili Maliye Bakanlığı olarak gerekli çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Ağbal, şunları söyledi:

"Bu konuda bir geçiş düzenlemesi yapılabilmesi için bir kanun çalışması yapılması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili olarak başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere diğer ilgili bakanlıklarla birlikte çalışmaları yürüttük. Sağlık Bakanlığından, üniversitelerden, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından ve yine taşeron firma elemanı çalıştıran diğer kamu kurumlarından bilgileri topladık. Geçiş düzenlemesine tabi personelin tanımını yapma konusunda ilave çalışmalarımız oldu. Çünkü kurumlarda birbirinden çok farklı sözleşme türleri var. Dolayısıyla yapmış olduğumuz düzenlemenin uygulanabilmesine imkan sağlamak amacıyla bu bilgileri kurumlardan topladık."

"Teknik çalışmayı belirli bir aşamaya getirdik"

Geçiş düzenlemesinde mutlaka bir başlangıç tarihi olması gerektiğinin altını çizen Ağbal, bu tarihin belirlenmesine dönük olarak da kurumlardan bilgi aldıklarını aktardı.

Ağbal, "Gerçekten çok kapsamlı bir teknik çalışmayı belirli bir aşamaya getirdik. Buna dayalı olarak da bir yasa taslağı çalışmasını da kurumlarımızla paylaştık. Kurumlarımızdan da gelecek görüşlere, göre belli bir noktaya getirdikten sonra tekrar Bakanlar Kurulunda değerlendireceğiz. Umuyorum ki bu çalışma da uygulamaya konulduğu zaman başlangıçtaki amaca hizmet eden bir noktada sonuçlanmış olacak." şeklinde konuştu.

Siyaseten farklı bir anlayışlarının asla söz konusu olmadığının altını çizen Ağbal, bu şekilde çalışan personele yönelik daha önce ifade ettikleri hususlar üzerinden çalışmaların devam ettirildiğini dile getirdi.

Ağbal, "Bu çalışmalar teknik seviyede hemen hemen bitmek üzeredir. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi de çok farklı kamu kurumlarında çok farklı sözleşmelerin olması ve Kamu İhale Kurumundaki bu sözleşmelerin teker teker incelenerek ortak bir noktanın tespit edilmesidir. Bunun temel faktör olduğunu söylemem gerekiyor. Mecliste çalışan personelle ilgili değerlendirmeleri de bu çalışmaların kapsamında yapmak gerekir diye düşünüyorum." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Yıldırım Naci Ağbal AK Parti Antalya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title