Haberler

2011 Kış Olimpiyatları TBMM'de

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 2011 Kış Üniversite Oyunları'yla İlgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Gündem Dışı Söz Aldı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 2011 Kış Üniversite Oyunları'yla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündem dışı söz aldı.

Konuyla alakalı milletvekillerinin konuşmalarının ardından söz alan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 2011 Kış Üniversite Oyunları'yla ilgili henüz teşekkürü hak edecek bir şey yapmadıklarını, asıl işin şimdi başladığını söyledi.

Şahin, Meclis TV'de yayınlanan konuşmasında, 2011 Kış Üniversite Oyunları'yla ilgili İtalya'nın Torino kentinde yapılan oylama sırasında Erzurumlular gibi heyecanlandığını söyledi. Bakan Şahin, spor yoluyla tanıtımın Türkiye için çok önemli olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Buna çok önem veriyoruz. Ülkemizin çeşitli şehirlerinde Avrupa ve dünya çapında organizasyonlar yapılacak. Artık Türkiye'ye bu tip organizasyonlar veriliyor. Türkiye'nin dünyadaki itibarından dolayı bu tür organizasyonlar veriliyor. Bunların verilmesi öyle kolay olmuyor. 2011 Kış Olimpiyatları'nda olduğu gibi diğer organizasyonlarda Dışişleri Bakanımız Abdullah Gül ve Başbakanımızın direkt girişimleri mevcut."

2011 Kış Üniversite Oyunları'yla ilgili asıl işin şimdi başladığını ifade eden Bakan Şahin, şöyle konuştu: "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce buz pateni sahasının ihalesi yapıldı. Kar kalktıktan sonra temeli atılacak. Bu organizasyon için önemli bir tesis olan Atlama Kulesi için de çalışmalar yapılacak, bu tesis de programa alındı. Ayrıca 4 salona daha ihtiyaç bulunuyor. Üniversite kampüsünde oyunlar köyünün yapımına ihtiyaç var. Bu da sağlanacak. Bu köy daha sonra üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacında yurt olarak kullanılacak. Biz FISU'ya 128 milyon dolarlık bütçe vermiştik, bu rakam 150 milyon doları bulacak. "

Şahin, 2011 Kış Üniversite Oyunları'nın Erzurum'a kazandırılmasında vali, büyükşehir belediye başkanı ve Atatürk Üniversitesi Rektörü'nün yanı sıra çok sayıda vakıf, oda, federasyon başkanı ve Erzurumlunun bir ekip halinde çalışmasının etken olduğunu söyledi.

Bu günlerde gazetelerde boy boy teşekkür ilanları yayınlandığını anlatan

Bakan Şahin, şunları söyledi: "Daha henüz teşekkürü hak edecek bir şey yapmadık. Tamam gazetelerimiz bu konuda nasiplerini alıyorlar ama ilan verenlerin parası varsa, saklasınlar, o paralar lazım olacak, tesisler yapacağız. Asıl teşekkürü FISU heyetinden alacağız. FISU Başkanı, 2011'in alınmasında İzmir Yaz Oyunları'nın etkisinin olduğunu söyledi, ben de kendisine 'İzmir çıraklık organizasyonumuzdu, Erzurum ustalık organizasyonumuz olacak' dedim. İnşallah teşekkürü, bu organizasyonu başarıyla tamamladığımız da alırız."

Bakan Şahin, 2 Şubat tarihinde Erzurum'a gelerek bu işin yol haritasının belirleneceğini ifade ederek şunları söyledi: "Bu konuyla ilgili neyi, ne zaman, kim, nasıl ve nerede yapacak bunu yapacağımız toplantıyla belirleyeceğiz. Buna göre çalışma takvimi oluşturulacak."

(İRT-İRT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title