Haberler

2006-2007 Futbol Sezonu Devre Arası Hakem Geliştirme Semineri

Merkez Hakem Kurulu (Mhk) Üyesi Ali Aydın, Herkesi Sağduyulu Olmaya Çağırarak, "Sonuçta Hepimiz Futbolun İçinde Olan Birer Aileyiz ve Gemiye Bindik Gidiyoruz. Batarsak Beraber Batacağız. Çıkarsak Beraber Çıkacağız" Dedi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Ali Aydın, herkesi sağduyulu olmaya çağırarak, "Sonuçta hepimiz futbolun içinde olan birer aileyiz ve gemiye bindik gidiyoruz. Batarsak beraber batacağız. Çıkarsak beraber çıkacağız" dedi.

MHK tarafından düzenlenen 2006-2007 Futbol Sezonu devre arası Hakem Geliştirme Semineri'ne Trabzon'da başlandı. Otel Usta'da düzenlenen seminere Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illeri olmak üzere toplam 80 hakem katıldı. Seminer öncesi konuşan MHK Üyesi Ali Aydın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından her sezon öncesi, devre arası veya sonrasında yapılan seminerlerin bir yenisine Trabzon'da başladıklarını belirtti. Aydın, "Seminerin amacı yeni değişen kurallar, yeni gelecek olan talimatlarla ilgili olarak hakem arkadaşları bilgilendirmek. Yeni talimatlar vermek ve ilk yarı değerlendirmek amacıyla yapılıyor. Arkadaşlarımızın performanslarını değerlendireceğiz. Yanlışlık, eksiklik var ise konuşacağız, beraber tartışacağız. İkinci yarıda ligler daha zorlu geçiyor. İkinci yarıda düşme potası içinde olan takımlar olacak, şampiyonluğa oynayacak takımlar olacak. Daha ciddi, daha da çok fazla stresli bir lig yaşayacağız. Her zaman olduğu gibi bunun için de daha önceden önlemlerimizi almak adına hakem arkadaşlarımızla her zaman yapıldığı gibi devre arası seminerimizi Trabzon'da yapıyoruz" dedi.

MHK Başkanı Mustafa Çulcu'nun Antalya'da düzenlenen 44. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde yaptığı 'MHK'nın başına gelenlerin hepsi şerefsiz mi, ahlaksız mı? Bu kadar eleştirilirse kim oturacak bu koltuğa. Koltuktakilere sahip çıkalım' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ali Aydın, "O konulara fazla girmek istemiyorum. Ama biz yetkimizi başkana verdik. Başkan Mustafa Çulcu bizim adımıza konuşuyor. Sonuçta hepimiz futbolun içinde olan birer aileyiz ve gemiye bindik gidiyoruz. Batarsak beraber batacağız, çıkarsak beraber çıkacağız. Buradaki asıl önemli hadise herkesin sağduyulu olması. Futbolun pahalı bir oyun olduğunu ama sonuç itibari ile bir oyun olduğunu herkesin kabullenmesi lazım. Bu oyun içindeki değerlendirmeleri, görüşleri ve söylemleri buna göre yapılmasında fayda var. Mustafa Çulcu da bunları vurgulamak istemiştir" diye konuştu.

(GÖK-ÖS-İY-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title