Haberler

2. Uluslararası Klarnet Festivali

Festival, genç yetenekler klarnet yarışması ve açık hava konseriyle başladı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Klarnet Festivali, genç yetenekler klarnet yarışması ve açık hava konseriyle başladı.

"İstanbul Nefes Alıyor" sloganıyla 30 Eylül'e kadar sürecek etkinliklerde, klarnetin dünyaca ünlü ustaları ve önemli icracılarının yanı sıra amatör müzik gruplarının performansları, İstanbulluları bu müthiş enstrümana doyuracak.

Festival kapsamında İTÜ'de gerçekleştirilen genç yetenekler klarnet yarışmasına 8- 18 yaş aralığında 10 yarışmacı katıldı.

Jüri üyeliklerini; ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, Prof. Dr. Şehvar Beşiroğlu, Prof. Dr. Cihat Aşkın, akademisyen ve klarnet sanatçısı Merve Nuvasil'in yaptığı yarışmada, 17 yaşındaki Onur Çalışkan birinci oldu. İkinciliği Muhammet Ali Beşiktaş ile Eren Çor paylaşırken, Ahmet Duraç da üçüncülüğü elde etti.

Yarışmayla ilgili bilgi veren klarnet sanatçısı ve festivalin sanatsal danışmanı Serkan Çağrı, amaçlarının " İstanbul'a nefes aldırmak" olduğunu belirterek, "Klarnet sanatını daha güzel yerlere getirecek gençleri izledik bugün. Biz de onların bu heyecanını paylaşıyoruz. Yarışmayı genç yaş grubu olarak belirledik. Daha üst grupları katmadık" dedi.

Birinciliği kazanan klarnetçiyi bir sürprizin beklediğini kaydeden Çağrı, "Ben de heyecan duyuyorum çünkü ödülünü 25 Eylül akşamı Ustaya Saygı Konseri'nde Mustafa Kandıralı'nın elinden alacak" diye konuştu.

Yarışmanın ardından Ortaköy Meydanı'nda açık hava konseri düzenlendi. "Balkan Grubu"nun seslendirdiği parçaları dinleyen vatandaşlar, müziklere dansları ve alkışlarıyla eşlik etti.

Giora Feidman yeniden İstanbul'da

Festival, 24 Eylül'de İTÜ'de yapılacak Serkan Çağrı ve Merve Nuvasil söyleşisiyle sürecek. 25 Eylül akşamı saat 20.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda "Ustaya Saygı Konseri" ile devam edecek etkinlikte, klarnetin efsane ismi ve unutulmaz şarkıların bestekarı Şükrü Tunar anılacak. Gecede, büyük klarnet ustası Mustafa Kandıralı yıllar sonra sahneye çıkacak. Kandıralı'nın yanı sıra Ahmet Özhan, Emel Sayın, Hakan Aysev ve Yavuz Bingöl gibi önemli isimler de geceye katılacak.

Klarnetin efsane isimlerinden 77 yaşındaki Giora Feidman, 26 Eylül'de İstanbulluların karşısına çıkacak.

Etkinlikler, film gösterimi ve söyleşilerle 30 Eylül akşamı sona erecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Serkan Çağrı İstanbul Eylül Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title