Haberler

2. Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni

Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları'nın düzenlediği "2. Spora Işık Tutanlar" ödül töreni yapıldı.

Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları'nın düzenlediği "2. Spora Işık Tutanlar" ödül töreni yapıldı.

Işık Okulları'nın Nişantaşı'ndaki yerleşkesinde bulunan Muvaffak Benderli Salonu'nda gerçekleşen ödül töreninde açılış konuşmasını Fevziye Mektepleri Vakfı Genel Müdürü Turgut Binzet yaptı.

125. kuruluş yıldönümünü kutlayan okullarının öncelikle iyi insan yetiştirmeyi hedeflediğini belirten Binzet, "Biz çocuklarımızı yalnızca sınavlara değil hayata hazırlıyoruz" diye konuştu.

Binzet, konuşmasında, öğrenciler ve velilerin seçimiyle belirlenen "Spora Işık Tutanlar" ödüllerine layık bulunanları da kutladı.

-ÖDÜLLER-

Törende "İtalya'ya transfer olan ilk Türk futbolcu" unvanını da taşıyan Galatasaray'ın ve milli takımın eski oyuncularından Bülent Eken ile Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'a "125. Yıl Özel Ödülü" verildi.

Galatasaray'ın merhum kulüp başkanı Özhan Canaydın adına ödülünü Asuman Canaydın ile torunu Ali Talat Diniz alırken, Canaydın'ın görüntüleri salonda büyük alkış aldı. Asuman Canaydın, gösterilen ilgiye ve verilen ödüle teşekkür etti.

Galatasaray'ın eski oyuncularından Bülent Eken, Işık Lisesi mezunu olduğu için her zaman gurur duyduğunu dile getirdi. Eken, ödülünü Işık Lisesi'nin ana sınıfı öğrencilerinden, Fevziye Mektepleri Vakfı Başkanı Tufan Durgunoğlu'nun torunu Deniz Durgunoğlu'nun elinden aldı. Minik öğrenciye "Seni Galatasaraylı yapayım" diyen Eken'e minik öğrenci "Hayır Fenerbahçeliyim" yanıtını vermesi salonda gülüşmelere neden oldu.

-MAHMUT ÖZGENER'E HİZMET ÖDÜLÜ-

"Hizmet ödülüne" layık bulunan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Işık Okulları'nın Türkiye'nin en önemli eğitim yuvalarından biri olduğunu belirterek, ödüle layık bulunması nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sporda Şiddet Yasası'nın TBMM'de kabul edilmesinin Türk sporu adına en mutlu olduğu anlardan birisi olduğunu belirten Özgener, "Ancak yasa yürürlüğe girdiğinde herkes bir anda statlarda, salonlarda şiddet bir anda bitecek diye beklemesin. Her şeyin temeli eğitim. Sporda şiddeti eğitimle bitireceğiz" diye konuştu.

"Hizmet ödülüne" layık bulunan UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik ile Beşiktaş Kulübü onursal başkanı Süleyman Seba da ödülleri aldıkları için mutlu olduklarını belirttiler.

-BASKETBOLA ÖDÜL-

Törende "Yılın spor adamı" ödülü Turgay Demirel'e verildi. "Yılın teknik direktörü" ödülüne layık bulunan Bogdan Tanjevic adına ödülü A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay aldı.

"Yılın takımı" ödülüne layık bulunan A Milli Basketbol Takımı ödülünü de milli takım adına törene katılan oyuncular Kerem Tunçeri, Cenk Akyol, Sinan Güler ve Ender Aslan'a verildi.

Cenk Akyol'a ayrıca en iyi çıkış yapan sporcu ödülü verildi.

Voleybol milli takım oyuncularından Neslihan Darnel de "Yılın sporcusu" ödülünü aldı.

Dünya Kupası'nda üçüncü olan Ampute Milli Takımı'na "Onur Ödülü" verildi. Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Ampute Futbol Şube Sorumlusu Elvan Uğurlu, takımı adına kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

-YILIN FUTBOLCUSU ERNST-

"Yılın futbolcusu" ödülüne Beşiktaş'ın Alman oyuncusu Fabian Ernst layık bulundu. Soru üzerine Türkiye'yi çok sevdiğini ve burada olmaktan mutlu olduğunu belirten Ernst, ancak günün birinde Almanya'ya dönmeyi istediğini ifade etti.

"Yılın transferi" ödülüne layık bulunan ancak törene katılamayan Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Ricardo Quaresma adına da ödülü tercümanı Emre Demirtaş aldı.

"Yılın hakemleri" ödülleri FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ile voleybol hakemi Ümit Sokullu'ya verildi.

Sivas'ta düzenlenen müsabakada, rakibinin boğulma tehlikesi geçirdiğini farkedip yarışı bırakan yüzücü Ayhan Tuzlalı "Fair-Play ödülüne" layık bulundu.

Yılın sponsoru ödülü de Türk Hava Yolları'na verildi.

Barcelona'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi'nin "Dünyada yılın sporcusu" olarak belirlendiği de açıklandı.

Rıdvan Dilmen'e "Yılın yorumcusu", Mehmet Demirkol'a "Yılın spor yazarı", Güntekin Onay'a "Yüzde 100 Futbol" programıyla "Yılın en iyi spor programı" ödülü verildi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Bakmadan Geçme

Khontkar sahneyi neden terk etti? Rapçi Khontkar sahneye neden çıkmadı? Şaban Ataş'ın cesedi bulundu mu? Müge Anlı Şaban Ataş'a ne oldu, ne zaman kayboldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 14 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title