Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Aydın'ın ilçelerinde coşku içinde kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Aydın'ın ilçelerinde coşku içinde kutlandı.

Koçarlı ilçesindeki kutlamalar, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Kutlamalara Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, Belediye Başkanı Cengiz Şen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erman Denk, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Ayan, Emniyet Amiri Yunus Pürsal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Esen, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Protokol, halkı ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı. Geçit töreninin ardından öğrenciler gösteri sergiledi. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunmasının ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Esen, gençlere seslenerek, "Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız" dedi.

Vali Şenol Engin Stadı'nda gerçekleşen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gösterilerle son buldu.

-ÇİNE-

Çine'deki tören Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından Yüksel Yalova Stadı'nda devam etti.

Törene Kaymakam Celalettin Cantürk, Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Tahir Başkonuş, Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Hakan Yaman, Belediye Başkanı Salih Dinçer, Milli Eğitim Şube Müdürü Mümtaz Avcı, Daire Amirleri, Okul Müdürleri katıldı.

Törende Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler protokol tarafından ödüllerini aldı.

Öğrencilerin gösterileriyle tören sona erdi.

-BOZDOĞAN-

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bozdoğan'da da coşkuyla kutlandı.

İlk tören Hükümet Konağı önünde yapıldı. Anıta çelenk konuldu. İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Törene Şehir Stadında devam edildi. Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Seydi Salman ve Belediye Başkanı Tümer Apaydın ile birlikte öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Gençlik adına kaymakama Türk Bayrağı ve buket verildi. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildikten sonra karma halk oyunları ekibi zeybek ve değişik yörelerin halk oyunlarından örnekler sundular.

Öğrenciler hazırlamış oldukları ritmik hareketleri sergiledikten sonra tören sona erdi.

-DİDİM-

Didim'deki törenler Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ve saygı duruşu ile başladı. Didim Atatürk Stadı'nda devam eden törende, Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Ayhan Binay ve Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Didim Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Ahmet Ozan yaparken, ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında derece alan öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verilirken, öğrenciler resmigeçit töreni yaparak ilçe protokolünün ve halkın bayramını kutladı.

Kutlamalar çerçevesinde Didim'deki ortaöğretim öğrencileri tarafından çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterileri ve kompozisyon hareketleri sergilendi.

Didim Atatürk Stadı'ndaki törenler, final tablosu ile son buldu.

-İNCİRLİOVA-

İncirliovada'ki tören, Belediye Parkı Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ve saygı duruşu ile başladı.

İncirliova Yaşar Kocabıyık Stadı'nda süren törende, İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, Belediye Başkanı Fadime Orbay ve Garnizon Komutanı Aydoğan Gürbüz vatandaşların bayramını kutladı.

İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eker, Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı ve genç Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna kadar bağımsız mücadelenin başladığı 19 Mayıs gününü her yıl Gençlik ve Spor Bayramı olarak milletçe kutlandığını belirtti.

Törende öğrenciler şiir okudu, karma halk oyunları ekibi gösterisi sundu. Okullar arası yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından, etkinlikler tüm okul öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

-KUŞADASI-

Kuşadası'nda da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Atatürk Meydanı'nda anıta çelenk konuldu.

Kuşadası Özer Türk Stadındaki törende Kaymakam Mustafa Esen, Belediye Başkanı Esat Altungün ve Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Biçer, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından Kuşadası Engelliler Derneği öğrencilerinin ve Kuşadası Folklor Araştırma Derneği (KUFAD) Kafkas ekibinin gösterileri beğeniyle izlendi.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title