Haberler

18. Bursa Fotoğraf Günleri Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bufsad İ Şbirliği ile Düzenlediği "18. Bursa Fotoğraf Günleri" Başladı. Fotoğraf Sanatının Farkındalık Oluşturduğunu Belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Sergileri Tek Tek Gezdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin BUFSAD i şbirliği ile düzenlediği "18. Bursa Fotoğraf Günleri" başladı. Fotoğraf sanatının farkındalık oluşturduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, sergileri tek tek gezdi.

Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) gerçekleştirilen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in yanı sıra çok sayıda fotoğraf sanatçısı katıldı. Kurdele kesim töreninin ardından Başkan Şahin ve beraberindekiler, TKM içindeki sergileri gezerek, bilgi aldılar. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin açılışta yaptığı konuşmada, fotoğraf günlerinde bu sene bazı toplumsal problemlerin farkına varılmasını yada yeniden gündeme getirilmesini arzuladıklarını ifade ederek, "Bazen uzun bir metnin anlatacağı hissi, yaşamı, söze gerek kalmadan bir fotoğraf aracılığıyla algılayabiliriz. Çalışan çocuklar, savaş, mülteciler, sokakta yaşayan insanlar, madenciler gibi projelere ev sahipliği yapacağız" dedi.

"BURSA'NIN 3. BOYUTU" Bursa'nın 3. boyutu sergisininde izlenime açılacağını belirten Başkan Şahin, "Sergilerle, gösterimlerin dışındaki diğer önemli proje de, ilk kez bu yıl gün ışığına çıkacak "Bursa'nın 3. boyutu" sergisinin ziyarete açılacak olmasıdır. Paris'teki bir müzayedede Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü tarafından satın alınan ve stereoskop makinesiyle 3 boyutlu izlenebilen 93 fotoğraf, Bursa Kent Müzesinde sergilenecek. Sergi, 100 yıl önceki Bursa'nın ticaretine, sanayisine, sosyal yaşamına ve mimarisine ışık tutacak olması açısından son derece önemlidir. Bizler, toplumların geçmişine, bugününe ve geleceğine ışık tutan kültürlerinin hoşgörüyle kaynaşmasının, evrensel barışı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

14-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 18. Bursa Fotoğraf Günleri kapsamında bugün 6 sergi açıldı. Bursa'lı fotoğraf sanatçıları tarafından büyük beğeni toplayan sergilerin sahipleri eserlerinin başından bir an olsun bile ayrılmadı.

(MŞ) 14.04.2008 20:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title