Haberler

15 Temmuz Kahramanları Unutulmayacak

Güncelleme:

Esenler Belediyesi'nin 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlediği programda binlerce Esenlerli birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının verildiği 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlikleri'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 15 Temmuz'da kendi topraklarına ihanet eden satılmışlar ile kendi topraklarını korumak için bedenini tankların altına atan mücahit ve mücahidilerin asla unutulmayacağını söyledi.

Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Halis Dalkılıç ve Harun Karaca, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları ile vatandaşlar katıldı.

ESENLER, DÖRTYOL MEYDANI'NDA TEK YÜREK OLDU

TRT'de yayınlanan Kur'an Okuma Yarışması'nda ikinci olan Şükrü Asıleren'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen kahramanlar için dualar okundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Esenlerliler, "15 Temmuz Diriliş" belgeselini etkinlik alanında kurulan dev ekranlardan gözyaşları içinde izlediler.

Esenler'in darbelere karşı bir kez daha tek yürek olduğunu gösteren vatandaşların coşkusu, sanatçı Eşref Ziya Terzi'nin seslendirdiği 15 Temmuz marşları ile zirveye çıktı. Dörtyol Meydanı'nı dolduran kalabalık, Terzi'nin seslendirdiği marşlara hep bir ağızdan eşlik ettiler.

KÜRESEL GÜÇLERİN TÜRKİYE ÜZERİNDE EMELLERİ VAR

Etkinlikte ilk sözü alan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, terör örgütlerini kullanan küresel güçlerin Türkiye üzerinde emelleri olduğuna işaret ederek, "Esenler, İstanbul, Türkiye tek yürek olduktan sonra ne yaparlarsa yapsınlar hepsi boş. Milletimiz ülkemizi işgal etmek isteyen işgalcilere en güzel cevabı 15 Temmuz'da verdi" şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ'DA İKİ ŞEY UNUTULMAYACAK

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, "15 Temmuz'da iman dolu göğüslerini tanklara, uçaklara, kurşunlara siper eden kahraman şehitlerimiz için bize emanet bıraktıkları vatanımıza, bayrağımıza, ezanlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. 15 Temmuz'da iki şey unutulmayacak. Kendi topraklarına ihanet eden satılmışlar ile kendi topraklarını korumak için bedenini tankların altına atan mücahit ve mücahidiler asla unutulmayacak" dedi.

15 TEMMUZ BÜYÜK BİR DİRENİŞ GÜNÜDÜR

Başkan Göksu'nun ardından Dörtyol Meydanı'nı dolduran kalabalığa hitap eden Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu hatırlatarak, "15 Temmuz büyük bir ihanet ve büyük bir direniş günüdür. Tekrar 15 Temmuzlar yaşamamak için aklımızı kullanmamız ve uyanık olmamız gerekiyor" diye konuştu.

VATANIMIZI BÖLDÜRTMEDİK

Esenler'in 15 Temmuz'da en çok şehit veren ilçeler arasında olduğuna dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, şunları söyledi;

"Başkomutanımız 'meydanlara çıkın' dediğinde gözünü kırpmadan, şahadeti göze alarak yürüyenlerin ilçesi olan Esenler bizim için farklı. Hamd olsun 15 Temmuz'da bu mübarek bayrak inmedi, bu vatanı böldürtmedik."

HAİNLERE FIRSAT VERMEYİN

Gecede son sözü AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca aldı. Milletin 15 Temmuz'da ülkeye yan bakanlara karşı tek vücut olduğunu ifade eden Karaca, "Milletimiz, 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' düşüncesiyle, sağcısı ve solcusuyla meydanlara koştu. Bundan sonra da bizi birbirimize düşürmek isteyen, birliğimizi bozmak isteyen hainlere fırsat vermeyin" dedi.

Etkinlik sonunda, vatan ve bayrak uğruna canlarını vermiş şehitler için dua edildi. Esenlerliler, ellerini semaya açarak hep bir birlikte kahramanlar için Fatihalar okudular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Ak Parti Dörtyol Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title